Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
CASE STUDY RENSON IN BORDEAUX

CASE STUDY RENSON IN BORDEAUX

In het zonnige Bordeaux gaan binnen- en buitenleven naadloos in elkaar over. Gevolg daarvan is wel dat het risico op oververhitting binnenshuis extra groot is. Omdat de expertise én het productaanbod van Renson zowel het buitenleven als zonwering omvat, konden bij een nieuwbouwvilla in Bordeaux alle gewenste en/of noodzakelijk maatregelen op beide vlakken optimaal op elkaar worden afgestemd. Dat zorgde voor uniformiteit voor wat betreft look and feel, maar ook voor een zo groot mogelijke functionaliteit. Met als ultieme resultaat een goede afstemming op elkaar van binnen en buiten en als gevolg daarvan maximaal comfort voor de bewoners, zowel binnen als buiten.

Binnentemperatuur onder controle

Gezien de oriëntatie van de woning, was zonwering hier gewoonweg onmisbaar, wisten de bewoners al na drie maanden in hun nieuwe thuis. “Maar zelfs met de leefruimte pal op het zuiden gericht, blijft het dankzij de zonwering ook op echt warme dagen toch aangenaam fris in huis”, aldus de heer des huizes. “Dankzij de pergola in de tuin hebben we bovendien het hele jaar door de keuze om binnen of buiten door te brengen, afhankelijk van waar het op dat moment van de dag het aangenaamst vertoeven is.” 

“In dit project hebben we het volledige zonweringgamma van Renson geïnstalleerd”, legt installateur Frederic Lacoste van Renson dealer Portaix Loisirs uit. “Van de Panovista Max doekzonwering op het hoekschuifraam – met rits en zonder storende profielen of kabels in de hoek en zonder steunpaal – over Loggia schuifpanelen voor de ramen tot vaste Sunclips luifels boven weer een ander raam.” 

“Hoe verschillend ook, toch zorgen die maatregelen er op efficiënte wijze voor dat de zon niet de kans krijgt om de binnentemperatuur in deze goed geïsoleerde villa tot ondraaglijke hoogte te laten oplopen”, gaat Lacoste verder. “Een belangrijk factor daarin is dat de zonnestralen worden tegengehouden nog voor ze het glas bereiken!” Het resultaat is volgens de bewoners heel bevredigend. Wat zij als een groot voordeel ervaren, is dat zee zowel de screens als de schuifpanelen naar eigen wens open of dicht kunnen doen, waardoor ze directe invloed hebben en zelf het comfort of de lichtinval kunnen bepalen. 

De poolhouse met Camargue terrasoverkapping met kantelbare daklamellen, Loggia schuifpanelen en Fixscreen doekzonwering.

Comfortabel buiten leven

Een soortgelijk verhaal geldt voor de tuin, want dat is in de streek waar Bordeaux is gelegen de plek waar bewoners een groot deel van hun tijd doorbrengen. “Om dat ook tijdens hittegolven – die de laatste jaren steeds frequenter voorkomen – te kunnen blijven doen, is de Camargue pergola voor hen een geschenk uit de hemel”, meent Lacoste. “Dankzij de geïntegreerde screens en de kantelbare lamellen in het dak, kunnen het invallend zonlicht en de schaduw exact naar wens worden geregeld.” Een ander voordeel is dat men dankzij de Camargue pergola’s voortaan ook in de tussenseizoenen in optimaal comfort buiten kan leven. Maar de zonweringen en overkappingen met lamellendaken zorgen niet alleen voor comfort. “Als we in de jacuzzi gaan, zorgen de Loggia schuifpanelen niet alleen voor de nodige schaduw maar ook voor extra privacy. En dat is natuurlijk mooi meegenomen”, aldus de bewoners. Al vanaf het eerste ontwerp van hun nieuwe woning, wilden de eigenaren graag een poolhouse.

“De Camargue terrasoverkapping met kantelbare lamellen van Renson beantwoordde helemaal aan hoe zij zich dat hadden voorgesteld”, constateert architect Christine Bouchard. “En ook de verschillende oplossingen om de zon te weren, vielen bij hen in de smaak. Dat de eigenaren zich in hun nieuwe woning meteen op hun gemak voelden, is voor mij het beste bewijs om van een geslaagd project te 

kunnen spreken.” 

Renson producten die in dit project in 

Bordeaux zijn gecombineerd:

  • Camargue terrasoverkapping met kantelbare daklamellen
  • Loggia schuifpanelen
  • Sunclips luifel boven de ramen
  • ixscreen doekzonwering
  • Panovista Max doekzonwering voor hoek(schuif)ramen

Heeft u een mooi project gemaakt – en heeft u daarvan mooie foto’s van drukwerkkwaliteit (300 dpi) – want het oog wil ook wat – neem dan contact op met bladmanager Ronald Klein: r.klein@louwersmediagroep.nl. Misschien dat Z&R ook een keer ruimte kan maken voor úw project.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details