Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BUITINK ZONWERING DEVENTER IN ANDERE HANDEN

BUITINK ZONWERING DEVENTER IN ANDERE HANDEN

EEN VERTREK LUIDT EEN NIEUW BEGIN IN

“Als ik hier de deur voor de laatste keer achter me dicht trek, heb ik precies 51 jaar en 3 maanden op de teller staan!” Aan het woord is Henk Buitink, eigenaar en oprichter van Buitink Zonwering in Deventer. Henk heeft gelukkig niet te kampen met het in de branche bekende probleem ‘bedrijfsopvolging’. De fakkel wordt keurig overgedragen, en niet aan de minste.

“Voor mij komt een jongensdroom uit”, zegt een glunderende Dennis Nijenhuis. Op 1 maart 2020 neemt hij officieel de sleutels van de Deventer zonweringzaak over waar Henk Buitink vanaf 1 april 2002 ziel en zaligheid in heeft gestoken. En zo gaan er twee wensen in vervulling…

Het begon met de introductie van een nieuw product

Dennis – 38 jaren jong – kent het klappen van de zweep in de zonweringbranche. Zijn carrière in de branche begon nota bene bij Buitink Apeldoorn, het bedrijf van Jan Schotpoort. “Daar heb ik zeven jaar gewerkt en heeft het zonweringvirus me voorgoed gegrepen”, zegt hij lachend. Henk werkte In het verleden met zijn broers Martin, Frans en Louis in het familiebedrijf, dat later werd opgesplitst. Dat voor Dennis nu de volgende stap een eigen Buitink vestiging is, maakt de cirkel op een leuke manier rond. “De branche kent mij nu als accountmanager bij weinor, waar ik na mijn werk bij Buitink Apeldoorn terecht ben gekomen. Dat is op 1 maart precies zeven jaar geleden.”

Begin 2019 stapte Dennis Nijenhuis bij Henk Buitink binnen met een nieuw weinor product ‘onder de arm’. Of hij het in zijn showroom wilde opnemen. “Ik twijfelde eraan of ik dat wel moest doen”, vertelt Henk Buitink. “Ik vertelde Dennis eerlijk dat ik me afvroeg of dat nog zin had, omdat ik al een tijdje met het idee rondliep om te stoppen. Bedenk dat ik al vanaf mijn vijftiende in het vak zit. Op een bepaald moment wil je wel een stap terug doen.”

De ontboezeming van Henk Buitink klonk Dennis Nijenhuis als muziek in de oren omdat hij altijd al de ambitie had om ooit een eigen zaak te hebben. “Ik heb direct de stoute schoenen aangetrokken en aan Henk gevraagd of hij de zaak niet aan mij wilde verkopen”, vertelt Nijenhuis. Een informatief gesprek begin 2019 resulteerde in een serieus verkoopgesprek na de zomer. Omdat het voor beide partijen goed voelde, kon er een deal worden gesloten.

Het pand van Buitink Zonwering Deventer.

 

Is er leven na de zonwering?

Of er leven is na de zonwering? Voor Henk Buitink wel, die zijn wens om met pensioen te gaan nu ziet uitkomen. “Of ik stil ga zitten? Nee, zeker niet! Er wachten talrijke klussen in en om huis op mij. Ik woon namelijk landelijk en er is altijd wat te doen. Daarnaast kan ik uitgebreid aandacht besteden aan een andere passie, namelijk oude motoren en zal de camper vaker van stal worden gehaald. Het is bijzonder fijn dat ik deze keuze zelf mocht maken en niet hoefde te wachten tot ze voor mij gemaakt zou worden.”

Voor Dennis Nijenhuis betekent de overname per 1 maart een ingrijpende stap, omdat hij dan per direct het roer moet overnemen. Is dat niet lastig? “Ik verwacht van niet. Ik heb veel ervaring met winkelverkoop en met inmeten op locatie. Daarnaast heb ik een uitgebreide technische kennis en ook op het vlak van montage weet ik de weg. Ik heb zelfs nog montagescholingen gegeven.” Ook voor het thuisfront van Dennis Nijenhuis is de overname een grote stap. “Mijn vrouw en twee kinderen staan echter vierkant achter de beslissing en mijn vrouw gaat me assisteren op het administratieve vlak”, aldus Nijenhuis.

Voor Henk Buitink is het een hele geruststelling dat Buitink Deventer op een professionele en betrouwbare manier wordt voortgezet. Zus Marian Derksen-Buitink, die in Deventer allerhande taken vervult in de showroom, blijft er gewoon werken. Ook het montagepersoneel blijft aan het bedrijf verbonden. “Ik heb alle vertrouwen in Dennis en ben ervan overtuigd dat hij de zaak nog verder zal uitbouwen”, zegt Henk Buitink tot besluit. “Voor advies blijf ik uiteraard gewoon bereikbaar en ik wens hem alle succes van de wereld!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details