Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BUITENROLGORDIJN SOLIX

BUITENROLGORDIJN SOLIX

Het lichte buitenliggende rolgordijn beschermt betrouwbaar tegen hitte en – in de variant met insectenwering – tegelijkertijd tegen ongenode plaaggeesten. Het past in praktisch alle ramen, kan heel eenvoudig achteraf worden gemonteerd en is dus ideaal geschikt voor bestaand onroerend goed, huurwoningen en als monument beschermde gebouwen.

  • Eenvoudige montage zonder beschadiging van raam en gevel
  • Draadloze accuaandrijving van de draadloze motor, optioneel: op zonne-energie
  • Tot 70% minder warmte-input in de ruimte

 

Met of zonder insectenwering

Verkrijgbaar in twee uitvoeringen

Solix bestaat desgewenst met of zonder insectenwering. Het buitenrolgordijn absorbeert de zonnestralen al vóór de ruit en zorgt voor woon- en werkruimtes met behaaglijke temperaturen en aangenaam licht, ook als er met beeldschermen wordt gewerkt. In de combivariant bestaat Solix uit een buitenliggend zonwerend rolgordijn met geïntegreerde insectenwering. De op maat gemaakte combioplossing van MHZ is absoluut stevig dicht en garandeert hierdoor een veilige bescherming tegen stekmuggen en ander ongedierte.

Eenvoudige montage zonder bouwkundige ingrepen

Kinderleicht einsetzbar

Het aanbrengen van Solix is kinderspel en gebeurt zonder geraamte: met het omlopende frame dat uit hoekprofielen bestaat, kan het lichte buitenrolgordijn van binnen in de raamopening worden geplaatst en door middel van de speciaal ontwikkelde vergrendelingen worden vastgezet. Daardoor worden beschadigingen aan raam of gevel vermeden. Uiteraard kunnen ze steeds probleemloos worden gedemonteerd zonder sporen achter te laten. De aandrijving gebeurt met een elektrische draadloze motor met geïntegreerde accu en laadbus in de ruimte, zodat er geen bedradings- en elektriciteitswerken nodig zijn. MHZ biedt optioneel aandrijving met zonnepanelen aan.

Energie-efficiëntie door buitenzonwering

Tot 70% minder warmte-input in de ruimte.

Solix absorbeert de zonnestralen voor een groot deel vóór de ruit. Bij nieuwbouw heeft in de meeste gevallen een buitenliggende zonwering ingang gevonden die voorkomt dat de bezonning door de ruit binnendringt en zorgt voor een aangenaam woonklimaat. Met de nieuwe Solix kan zonwering nu ook achteraf in bestaand onroerend goed worden ingebouwd. De innovatieve zonweringsoplossing biedt tot 70 procent minder warmte-input voor de ruimtes en dus een hoge energie-efficiëntie. Solix is geschikt voor huurders of verhuurders die op zoek zijn naar een goedkope en onderhoudsvrije hittebescherming zonder grote investeringen of bouwkundige ingrepen.

Weefselkwaliteiten en kleuren

Bij het rolgordijnweefsel kan uit 4 kwaliteiten met verschillende doorlaatbaarheidsgraden worden gekozen. Met uitzondering van de verduisteringskwaliteit Soltis B92 blijft bij alle weefselkwaliteiten het zicht naar buiten behouden. Met het grote beschikbare palet aan weefseltinten in combinatie met de 6 beschikbare techniekkleuren kan een stemmig totaalbeeld van inrichting, raamkozijn en zonwering worden gecreëerd. Bij het insectenwerende weefsel is er keuze tussen de 4 verschillende kwaliteiten glasvezelweefsel, AntiPoll, UltraView en OptiView in het zwart.

Meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details