Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Buitenjaloezieën breken niet echt door
(Collectie Roma.)

Buitenjaloezieën breken niet echt door

Toch zijn ze nuttig en functioneel!

Het is vooralsnog niet anders: buitenjaloezieën breken in Nederland en België nog steeds niet echt door. Ze zijn er natuurlijk wel, maar niet massaal. In Duitsland zie je ze meer, maar in de Lage Landen minder. Wij zijn meer van de screens. Toch kunnen buitenjaloezieën in bepaalde situaties een heel geschikte oplossing zijn. 

Stel de belangrijkste slaapvertrekken in huis hebben ramen op het oosten. De bewoners willen die kamers natuurlijk lekker luchten, maar dan schijnt ’s morgens meteen de zon binnen, Met de zonkracht die we in juni hadden, komt er dan al meteen een heleboel warmte binnen. Rolluiken dicht is geen optie, want weliswaar wordt de zon geweerd, maar het luchten is ook afgelopen. Screens laten wel lucht door en ze weren de zon, maar de ventilatie blijft toch beperkt. Nee, dan buitenjaloezieën! Door de lamellen te kantelen, wordt de zon uiterst effectief geweerd, maar toch kan (frisse) buitenlucht onbeperkt toetreden. De mogelijkheid om de zon te weren én te ventileren gecombineerd in één product. Kan het handiger! 

En technisch worden de buitenjaloezieën van de vooraanstaande aanbieders op de markt ook steeds beter. Verbeterde geleidingssystemen in combinatie met nieuwe, slim vormgegeven lamellen zorgen ervoor dat buitenjaloezieën voortaan stabieler zijn en minder of helemaal niet meer rammelen. Bovendien sluiten ze beter af, waardoor ze gesloten voor een stilstaande luchtlaag voor het raam zorgen. Daardoor dragen ze in de koude seizoenen bij aan de isolatiewaarde van het raam – vergelijkbaar met rolluiken – waardoor ze kunnen helpen de stookkosten te verlagen. 

Een alle andere voordelen van buitenjaloezieën blijven natuurlijk onveranderd aanwezig. De zon weren zonder licht te weren bijvoorbeeld, waardoor er minder vaak een beroep op kunstlicht hoeft te worden gedaan. En buitenjaloezieën geven een minder opgesloten gevoel omdat het doorzicht naar buiten gehandhaafd blijft. Het is eigenlijk een raadsel waarom niet iedereen buitenjaloezieën wil! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details