Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BUILDING Shutter Systems: ‘Windvaste screens met eigen ritstechnologie, 100% Belgisch’
BUILDING Shutter Systems is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in de productie van aluminium- en kunststofprofielen.

BUILDING Shutter Systems: ‘Windvaste screens met eigen ritstechnologie, 100% Belgisch’

Aldus marketingcoördinator Femke Desmet van BUILDING Shutter Systems, het vroegere Building Plastics. “Wij zijn al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in de productie van aluminium- en kunststofprofielen. Vooral bekend van onze rolluiken, zijn we de laatste 10 jaar daarnaast uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de zonweringbranche met een compleet gamma screens en onze eigen Lockscreen® technologie.” 

“Onder het motto ‘Geen woorden, maar daden’ gaan we geen enkele uitdaging uit de weg”, vervolgt Femke Desmet. “We werken hard aan het ontwikkelen van innovatieve producten, een hoge productiekwaliteit, het lakken en de assemblage in eigen beheer en om een tijdige levering te garanderen. Alles gebeurt in eigen beheer én in België. Voor de verdeling van onze producten hebben we een netwerk van betrouwbare en ervaren dealers opgebouwd, die elke vraag van de consument kunnen beantwoorden. Zij kunnen uiteraard altijd terugvallen op ons team van experts. We helpen bij de integratie van onze producten in hun showrooms en voorzien de nodige documentatie en stalen. En met doelgerichte marketingacties genereren we leads.” 

Een compleet gamma screens

Klimaatverandering en strengere eisen op vlak van de energieprestatie van gebouwen zorgt voor een boost in de verkoop van screens. BUILDING Shutter Systems speelt daarop in door continu te investeren in de ontwikkeling van innovatie screenoplossingen. Daarbij wordt rekening gehouden met verschillende bouwstijlen en montagesituaties, gebruiksvriendelijkheid en de plaatsing. Zo zijn er screens met een kast buiten voor het raam (voorzet), een kast op het raam (opbouw) of onzichtbaar geïntegreerd in de spouw van de muur. 

In zijn vestiging in Nokere voert BUILDING Shutter Systems alles in eigen beheer uit: ontwikkeling, productie, lakken én transport.

“Bij een renovatie waarbij ook de ramen worden vervangen, stellen we de Lockscreen® TOP opbouwversie met een maximale breedte van 4500 mm en een hoogte tot 6000 mm voor”, stelt Femke Desmet het gamma van BUILDING Shutter Systems voor. “De Lockscreen® FRONT voorzetscreen is ideaal als zonwering pas later wordt voorzien, maar ook bijvoorbeeld bij een pergola of poolhouse. Deze screen is, afhankelijk van de kastmaat, beschikbaar in verschillende maximale afmetingen: 2000 x 2400 mm, 4500 x 3200 mm en 6000 x 6000 m.” 

“We werken continu aan de optimalisatie van ons gamma en daarbij staan installatiegemak en design voorop”, gaat Femke Desmet verder. “Met de Lockscreen® INTEGRATED bieden we een oplossing die volledig in de spouwmuur wordt weggewerkt. Deze screen is uitgerust met een volledig intrekbare onderlat, eventueel te voorzien van een borstel die de kast helemaal afsluit. Deze screen is maximaal 4500 mm breed en 3650 mm hoog.” “Het paradepaardje met een strak design is de Lockscreen® FRONT Solar, een variant op de bestaande voorzetscreen, maar aangestuurd met een motor van 10 Nm op zonne-energie en beschikbaar voor glaspartijen tot 12 m². De batterij is volledig in de kast geïntegreerd, wat zorgt voor een naadloze afwerking van de screenkast.” 

Lockscreen® technologie

Al deze screens zijn uitgerust met de Lockscreen® technologie, een eigen ontwikkeling van BUILDING Shutter Systems. “Het is een ritsband die dankzij een uniek lasprocédé volledig in het doekweefsel is geïntegreerd en ervoor zorgt dat een screen altijd in zijn geheel strak zit”, legt Femke Desmet uit. De gepatenteerde onderlat die de kast afsluit, wordt zonder zichtbare lasnaad aan het doek gemonteerd en verdwijnt volledig in de kast. Het doek kan in vergelijking met traditionele systemen veel sneller worden bevestigd. Een speciaal profiel beperkt de verdikking bij het oprollen, waardoor minder afdruklijnen op het doek ontstaan. 

Innovatief en future-proof

De screens kunnen worden bediend met een wandschakelaar of afstandsbediening, maar ook met een app op smartphone, tablet of PC. TaHoma van Somfy is nu ook compatibel met Google Assistent en de spraakassistent Alexa van Amazon, waardoor ook spraakbesturing mogelijk is. “Innovatief en future-proof zijn, moet geen newsflash zijn, maar een continu proces”, aldus Femke Desmet.

“Voor ons is het vanzelfsprekend dat we blijven werken aan de verdere uitbreiding van BUILDING Shutter Systems op het vlak van productinnovatie, personeel en faciliteiten. Zo kunnen we onze marktpositie behouden en zelfs versterken. Daarnaast zijn we ook bezig met onze ecologische footprint. Zonnepanelen op het dak maken ons elektrisch zelfvoorzienend en onze lakkerij werkt 100% groen, zonder chemische additieven. Daar hechten we veel belang aan.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details