Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BUILDING Shutter Systems:  ‘Waarom rolluiken eigentijds blijven’

BUILDING Shutter Systems: ‘Waarom rolluiken eigentijds blijven’

Ondanks de opkomst van zonwerende screens en de steeds strengere regelgeving omtrent een comfortabel woonklimaat zijn rolluiken nog steeds veelgevraagd, constateert men bij BUILDING Shutter Systems, dat zowel screens als rolluiken produceert. “Rolluiken zijn ‘nieuwerwets’ en dus nog lang geen verleden tijd”, aldus CEO Thibaut Suys. “Comfort en veiligheid zijn vaak de belangrijkste redenen om voor rolluiken te kiezen. Rolluiken houden in de zomer overtollige warmte buiten en beperken de energiekosten in de winter. Ook komen ze de privacy, inbraakwerendheid en de beperking van de geluidshinder ten goede.”

Google assistent

Rolluiken kunnen elektrisch worden aangestuurd en bediend met een schakelaar, afstandsbediening of smartphone. Met de app-bediening kan een rolluik ook op afstand worden gemonitord en bestuurd en kunnen (week)scenario’s of een timerfunctie worden geprogrammeerd.

Sinds kort is de TaHoma app van Somfy compatibel met Google Assistent en met Alexa, de spraakassistent van Amazon. “Dankzij deze spraakbesturing stuurt de eindgebruiker gemakkelijk zijn rolluiken of screens aan”, aldus Suys. “Je gebruikt het wekwoord van de speaker, gevolgd door het triggerwoord van het TaHoma scenario dat je wilt activeren. Zo kan een simpele ‘Goodnight’ ervoor zorgen dat de rolluiken dichtgaan en de lichten worden uitgeschakeld!”

Aluminium

Voor rolluiken wordt steeds vaker voor aluminium lamellen gekozen. Volgeschuimde aluminium lamellen zijn kwalitatief sterk en kunnen een grote breedte overbruggen. Het BP42RS lamel van BUILDING Shutter

Systems kan tot 3,6 m breed. Voor extra brede rolluiken heeft BUILDING de BP55RS lamel. Ze haalt een breedte van 4,5 m en een maximale oppervlakte van 12 m2.

Design

“Met de jaren is de vormgeving van een rolluik steeds belangrijker geworden”, constateert Suys. “Bijvoorbeeld met een nieuwe onderlat die in de kast verdwijnt en zorgt voor een strakke look en meer doorkijk. Wat volgens ons echter doorslaggevend blijkt op vlak van design, is het kleurenaanbod. Als enige producent in België poederlakken wij ook het rolluikpantser in alle RAL kleuren. De eindconsument kan kiezen voor één, uniforme kleur voor blad, geleiders, kast en onderlat die perfect matcht met de stijl van zijn woning. Het lakwerk gebeurt in eigen beheer, in onze volautomatische en 100% groene lakkerij. Dat geeft ons als producent de luxe om snel en flexibel te anticiperen op de binnenkomende bestellingen.”

Future proof

“Rolluiken zijn dus nog lang geen verleden tijd”, besluit Thibaut Suys. “Net als bij ons gamma zonwering, zetten we bij rolluiken continu in op vernieuwing. Op die manier blijven onze rolluiken ‘future proof’ en hoeven ze niet onder te doen voor alternatieven in de markt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details