Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BUILDING Shutter Systems: ‘Lockscreen® FRONT Solar, uniek in zijn soort’

BUILDING Shutter Systems: ‘Lockscreen® FRONT Solar, uniek in zijn soort’

Innoveren, evolueren, anticiperen… welke term er ook voor wordt gekozen, de zonweringbranche is er dagelijks mee bezig. Gezocht wordt naar producten waarmee bedrijven zich kunnen onderscheiden, waarmee ze uniek zijn de markt. “Het antwoord schuilt echter in een klein hoekje”, aldus CEO Thibaut Suys van BUILDING Shutter Systems. “De basisprincipes voor een screen of rolluik zijn immers voor elke fabrikant gelijklopend.” 

Make hay while the sun shines
Niemand kan er omheen: het klimaat is deze dagen een hot topic. Een onderwerp dat daar sterk mee samenhangt, is energiezuinig wonen. “In de zomer kunnen de zon en de opwarming die ze veroorzaakt als oncomfortabel en storend worden ervaren”, aldus Suys. “Externe zonwering biedt dan soelaas, zonder dat een energievretend koelsysteem hoeft te worden voorzien.” 

Het oud Engels gezegde ‘make hay while the sun shines’ inspireert echter om verder te kijken. De betekenis ervan zal duidelijk zijn: haal alles uit de opportuniteiten die zich voordoen. “En dat er nog meer uit de zon te halen valt, staat voor ons bij BUILDING Shutter Systems niet ter discussie”, benadrukt Suys. “Om dat te benadrukken stellen we de Lockscreen® FRONT Solar voor. Zoals de naam al aangeeft, is het een windvaste voorzetscreen die wordt aangedreven door zonne-energie. Deze screen weert dus niet alleen de zon, maar profiteert er tegelijk ook van door gebruik te maken van solar-aansturing!” 

Good as gold
“Een zonwerende screen, met de gouden zon als stroombron? Dat kan alleen maar goed zijn en tal van voordelen betekenen”, vervolgt Suys. “Energie-efficiëntie is een eerste voordeel, dat zorgt voor een lagere energie-factuur. Bovendien gaat het om een groene, hernieuwbare vorm van energie.” 

De Lockscreen® FRONT Solar is volgens Suys net zo efficiënt en betrouwbaar als een standaard gemotoriseerde screen. “Met dat verschil dat er aan de plaatsing geen kap- en breekwerk te pas komt: de screen is 100% draadloos en eenvoudig te plaatsen. Daarmee is het dé oplossing voor beeperkte renovaties, waarbij de woning al mooi is afgewerkt en geschilderd.” 

It’s all about the details
Suys benadrukt dat de Lockscreen® FRONT Solar zich onderscheidt door de details. “De elegante, strakke look van de Lockscreen® FRONT Solar maakt hem uniek in design. De batterij is volledig geïntegreerd binnenin de screenkast, die daardoor naadloos kan worden afgewerkt. De kast van 110 x 150 mm blijft toegankelijk via de onderklep voor nazicht of service aan de motor of de batterij. Door een volledig intrekbare onderlat wordt de kast mooi afgesloten en wordt het gezichtsveld niet verstoord. Hierdoor vergroot de doorkijk in open toestand en oogt het geheel eleganter.” 

Lockscreen® FRONT Solar

De eenvoudig te monteren voorzetscreen kan met de Somfy motor van 10 Nm op zonne-energie uiteenlopende afmetingen aan. “Met een maximaal oppervlak van 12 m², is een maximale breedte van 4,5 m perfect haalbaar”, licht Suys toe. “De Lockscreen® FRONT Solar is met deze haalbare afmetingen uniek in zijn soort!” 

Bij BUILDING Shutter Systems wordt al jaren ingezet op buitenzonwering. “Onder het merk Lockscreen® is er een gamma op ieders maat”, aldus Suys. “Met een brede waaier aan doekkeuzes, kleurmogelijkheden, kastvormen en inbouwmethodes is er een oplossing voor elk bouwtype en stijl.” 

Vooral de afwerking van het screendoek noemt Suys opmerkelijk. “De onderlat is esthetisch en strak aan het doek gemonteerd, zonder zichtbare lasnaad. Daarnaast combineert de technologie voor de bevestiging van de screen aan de bovenrol twee belangrijke voordelen. In de eerste plaats zorgt het plug-and-play principe ervoor dat het doek uitzonderlijk snel kan worden bevestigd, sneller dan bij de traditionele systemen. In de tweede plaats wordt dankzij een speciaal en ultrafijn profiel aan de bovenkant van het doek de verdikking die ontstaat bij het oprollen minimaal, waardoor er opvallend minder afdruklijnen op het doek zichtbaar zijn als het wordt afgerold.” 

De voorzetscreen Lockscreen® FRONT Solar die wordt aangestuurd op zonne-energie is een mooie aanvulling op het complete gamma van BUILDING Shutter Systems concludeert Suys. “Het is een innovatie die inspeelt op de marktvraag. De strakke en eigentijdse esthetiek en een dimensie tot 12 m² zijn unieke details, waarmee de Lockscreen® FRONT Solar zich onderscheidt in de markt.”  

Tekst: Thijs Pubben    Beeld: BUILDING Shutter Systems
Uitgelichte afbeelding: De onderlat verdwijnt helemaal in de kast.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details