Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BUILDING Shutter Systems: ‘Happy@home met rolluiken’
Tegen de gevel geplaatste voorzetrolluiken kunnen gemakkelijk – ook achteraf – worden geplaatst.

BUILDING Shutter Systems: ‘Happy@home met rolluiken’

“Happy@home, is dat niet waar het om draait?”, vraagt marketingcoördinator Femke Desmet van BUILDING Shutter Systems zich af. “Nog meer dan gewoonlijk kriebelt de (ver)bouwmicrobe om veilig en comfortabel te kunnen wonen. Bij BUILDING Shutter Systems zien we onze rolluiken dan ook graag als meer dan een product op zich. Ze helpen om een woning af te schermen en creëren zo een veilige ‘comfortzone’.” 

Hier waak ik

“Een rolluik kan weliswaar niet in de aanval gaan, zoals een meedogenloze waakhond dat kan, maar ze schrikken wel degelijk ongewenste bezoekers af”, vervolgt Femke Desmet. “Een raam inslaan is snel gebeurd. Een rolluik ter afsluiting van ramen en deuren vergt heel wat meer inspanningen en werkt daardoor inbraakvertragend. We moeten ook niet vergeten dat 85% van de dieven ‘gelegenheidsinbrekers’ zijn. Dat wil zeggen dat als ze in één oogopslag zien dat het moeilijk is om ergens binnen te komen, ze helemaal geen poging gaan wagen. De politie beveelt daarom aan om woningen en gebouwen van zichtbare beveiliging te voorzien, zoals bijvoorbeeld rolluiken.” 

Optimaal rendement

Volgens BUILDING Shutter Systems zijn rolluiken een investering die zich op het vlak van leefcomfort en veiligheid zeker terugbetaalt. Daarnaast zorgen ze voor lagere energiekosten. Voor die extra energiewinst moet de installateur wel rekening houden met de positie of oriëntatie van de rolluiken. Op het noorden – de koudste kant van een huis of gebouw – zouden rolluiken moeten komen die de koudestraling tegen kunnen gaan. Maar op het zuiden zijn rolluiken ook nuttig, omdat ze in de zomer oververhitting kunnen helpen voorkomen. Een rolluik creëert immers een extra, isolerende luchtlaag tussen de beglazing en het rolluik. 

BUILDING Shutter Systems adviseert bovendien om goed na te denken over het type rolluik dat wordt gekozen. “Wij bieden een antwoord op de verschillende montagesituaties”, aldus Femke Desmet. Voorzetrolluiken, waarbij de kast tegen de gevel wordt gemonteerd, hebben als voordeel dat de bouwschil niet wordt onderbroken. Bij opbouw- of inbouwrolluiken gebeurt dat wel, waardoor ook de isolatie wordt doorbroken. Bij deze uitvoeringen zit je met een bouwknoop die je luchtdicht moet krijgen en goed moet bij-isoleren. De vernieuwde versie van het Minirol® MONO opbouwrolluik, dat recent werd gelanceerd, heeft een kleine, compacte kast waarmee BUILDING Shutter Systems maximaal inzet op plaatsingsgemak. Afhankelijk van de gekozen afwerking, kan de kast naar keuze zowel aan de achterzijde als aan de onderzijde worden geopend. Zo kan het rolluik worden aangepast aan de noden van de eindklant. Dat is uniek in de markt en dé oplossing voor nieuwbouwwoningen, met een mooi weggewerkte kast die altijd toegankelijk blijft voor controle achteraf.” 

Inbouwrolluiken bij een villa in een moderne bouwstijl.

Het gemak van automatisatie

Dat een ‘happy place’ een plaats is waar mensen zich veilig en geborgen voelen, zou volgens Femke Desmet vanzelfsprekend moeten zijn. “Maak het dan ook zo gemakkelijk mogelijk en adviseer de eindgebruiker een geautomatiseerde bediening van de rolluiken. De opening waar het rolluiklint doorheen glijdt, is immers een tochtgat dat grote warmteverliezen kan veroorzaken. Alleen al daarom alleen zijn gemotoriseerde rolluiken beter, want alles is gekit en met een schakelaar of sensor blijft alles luchtdicht.” 

“Bovendien kan de eindgebruiker oververhitting of afkoeling van het interieur met een automatische aansturing voorkomen. Een geprogrammeerd tijdschema of sensoren zorgen ervoor dat rolluiken open of gesloten zijn wanneer dat het meeste rendement oplevert. Een app geeft de controle, waar men zich ook bevindt. Naar persoonlijke voorkeuren kunnen weekscenario’s of een timerfunctie worden geprogrammeerd. Dat vergroot tevens de veiligheid, zonder in te boeten aan vrijheid. Potentiële inbrekers kunnen extra worden afgeschrikt door de rolluiken op bepaalde tijdstippen vanzelf open en dicht te laten gaan.” 

Speel op veilig

Omwille van het veiligheidsgevoel valt de keuze vaak op rolluiken. Bij BUILDING Shutter Systems is veiligheid daarom een extra aandachtspunt. Speciale veiligheidsveren zorgen ervoor dat het rolluikblad in gesloten toestand steeds naar beneden wordt gedrukt. “De veren vormen de verbinding tussen het blad en de rolluikas en bieden de garantie dat het rolluik vast zit en blijft”, legt Femke Desmet uit. “Met deze optilbeveiliging wordt binnendringen met zekerheid een moeizame opdracht omdat het rolluik niet zomaar meer omhoog kan worden geduwd.” 

Bij rolluiken die zijn voorzien van een motor met obstakeldetectie – de Somfy Oximo motor – hoeft de eindgebruiker zich ook geen zorgen meer te maken over een vergeten fiets tegen de gevel of over ramen die naar buiten opengaan. Deze motor detecteert een obstakel en stopt automatisch. Hij is daarnaast ook uitgerust met een vorstbeveiliging. 

“Een huis dient om te leven”, besluit Femke Desmet. “En het leven is pas mooi als het ook veilig, comfortabel, zorgeloos en gemakkelijk is. Met de rolluiken van BUILDING Shutter Systems kiezen zowel dealer als eindgebruiker voor het geborgen gevoel van ‘happy@home’!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details