Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Brustor: ‘Terrasoverkappingen voor een extra lange zomer’
Door de lamellen van de B600 te kantelen, kan de hoeveelheid zonlicht op het terras worden bepaald.

Brustor: ‘Terrasoverkappingen voor een extra lange zomer’

“Het terras van een horecazaak staat of valt met mooi weer”, constateert salesmanager voor België en Nederland Maxim Devos van Brustor. “Een koude of regenachtige dag resulteert bij veel horecazaken meteen in een leeg terras. Met een Brustor terrasoverkapping kunnen horecaexploitanten ervoor zorgen dat de zomer net dat tikkeltje langer duurt.”

Door het dak helemaal open te schuiven, ontstaat er een optimaal contact met ‘buiten’.

Restaurant & Lunchroom La Fontaine in Heerenveen is een van de horecazaken waar ondertussen meerdere Brustor terrasoverkappingen op het terras worden gebruikt. “We waren op zoek naar een manier om de capaciteit van ons restaurant uit te breiden”, vertelt La Fontaine. “Dan is een terrasoverkapping de beste oplossing.” 

Voor elk wat wils

Brustor biedt verschillende soorten overkappingen aan. Zo heeft het bedrijf lamellendaken met kantelbare lamellen, de B150 (XL), de B200 (XL) en de B250 XL, en daken met lamellen die zowel gekanteld als weggeschoven kunnen worden, de B600 en de B600 S. Sinds het najaar van 2022 kunnen de lamellen ook gecombineerd worden met een vast dakdeel, en wel in de B720. Of er kan worden gekozen voor een volledig vast dak in de vorm van de B700. De vierde optie is een terrasoverkapping met vouwdak, te weten de B300 en de B128 (XL). Elk van deze overkappingen heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. 

Door de lamellen van de B600 te kantelen, kan de hoeveelheid zonlicht op het terras worden bepaald.

“Wij hebben gekozen voor vijf B600-terrasoverkappingen met lamellen die kunnen kantelen én openschuiven”, aldus La Fontaine. “Dankzij deze lamellen kunnen onze gasten bij mooi weer kiezen om in de zon of in de schaduw te zitten. Door de lamellen open te schuiven, realiseren we zowel zon op het terras alsook delen met meer schaduw. Voor elk wat wils dus.” 

Dé manier om de capaciteit uit te breiden

De overkappingen van Brustor kunnen ook worden gepersonaliseerd, vertelt Devos. “Elk type heeft de mogelijkheid om ledverlichting te integreren en er kunnen eventueel terrasverwarming en zonwerende Brustor ZIP screens aan de overkapping worden toegevoegd. De screens bieden bescherming tegen de laagstaande zon, zorgen voor extra privacy op het terras en houden de wind op afstand. La Fontaine in Heerenveen heeft bij hun overkappingen daarom ook voor ZIP screens gekozen.” 

Op de verdieping gekoppelde B600 terrasoverkappingen van Brustor, afgesloten met Brustor ZIP screens.

“Dankzij de terrasoverkappingen en de screens van Brustor kunnen onze gasten in het najaar gewoon buiten zitten als ze dat willen”, aldus La Fontaine. “Voor hen is dit een groot pluspunt en wij zijn ook erg tevreden, want dankzij de overkappingen zijn wij erin geslaagd om onze capaciteit zowel in het voorjaar als in het najaar uit te breiden.” “Het mag duidelijk zijn: een terrasoverkapping van Brustor is een echte must om de zomer net dat tikkeltje langer te laten duren”, reageert Maxim Devos.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details