Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Brustor: ‘Pergola met glasdak garandeert een optimale lichtinval in huis’
De B800 met glasdak kan worden voorzien van een onder- of bovenliggende zonwering, een terrasverwarmer, dimbare ledspots én geïntegreerde Brustor ZIP-screens.

Brustor: ‘Pergola met glasdak garandeert een optimale lichtinval in huis’

Als fabrikant komt het erop aan opmerkingen uit de markt te vertalen naar innovaties of optimalisaties. Toen verschillende dealers Brustor erop attent maakten dat eindklanten aarzelden over lamellendaken omdat ze dan mogelijk veel licht in hun woning of horecazaak zouden verliezen, is de R&D-afdeling van het bedrijf op zoek gegaan naar oplossingen. Zo zijn overkappingen met een elektrisch oprolbaar dakdoek, met kantelende én openschuivende lamellen en met een combinatie van een dakdeel uit glas of sandwichpanelen en een lamellendak ontstaan. Nu heeft Brustor de B800 gelanceerd, een strakke aluminium pergola met een volledig glasdak. 

Deze B800 aluminium terrasoverkapping met glasdak biedt volgens salesmanager Maxim Devos van Brustor het beste van twee werelden. “Een aangebouwd terrasdak, dat op elk moment de inval van natuurlijk licht in de woning garandeert. De kubistische look en robuuste structuur zorgen er bovendien voor dat deze pergola volledig opgaat in de architectuur van het gebouw. Terwijl de aluminium overkapping 100% horizontaal is, liggen de glaspanelen discreet onder helling om het regenwater af te voeren. De waterafvoer gebeurt via de twee verticale staanders vooraan.” 

Brustor heeft ook nagedacht over de afwerking van de overkapping. “Zo zijn de tussenliggers smal en elegant en zijn er nergens schroeven zichtbaar”, vertelt Devos. “Bovendien kan deze extra buitenruimte perfect op maat van elke klant worden geconfigureerd, bijvoorbeeld met dimbare ledspots in de aluminium profielen, een onder- of bovenliggende zonwering voor de zomermaanden of een terrasverwarmer voor de winterperiode. Uiteraard kan ze volledig worden afgesloten met optioneel geïntegreerde Brustor ZIP-screens, waardoor de gebruiker van meer privacy geniet én beter beschermd is tegen wind, regen en zon.” 

De overkapping is 100% horizontaal, terwijl de glaspanelen discreet onder helling liggen om het regenwater af te voeren.

Voor elk wat wils

Door de lancering van deze B800 beschikt Brustor nu over een compleet gamma terrasoverkappingen, waardoor dealers – en uiteindelijk ook de eindklanten – één aanspreekpartner hebben voor de meest uiteenlopende terrasoplossingen, aldus Devos. “We bieden overkappingen met een dak uit doek, glas of lamellen, die aan de gevel worden gemonteerd of vrijstaand kunnen worden gebruikt. De B200 XL met kantelbare lamellen is nog steeds de publiekslieveling en bovendien een heel veelzijdig platform voor de meest uiteenlopende constructies. Wie de lamellen liever ook wil laten openschuiven, kiest voor het B600 S lamellendak met compacte S-vormige lamellen. Bij de B128 XL, die altijd tegen de gevel wordt aangebouwd, wordt het dakdoek met een uitval tot 6 m op basis van Brustor ZIP-screentechnologie elektrisch opgerold. Zo wordt naar wens gezorgd voor een panoramisch zicht op de omgeving en veel daglicht, zonder storend dak. Met de B720 denken we heel functioneel. We combineren een vast dakgedeelte met glas of sandwichpanelen met een dakdeel dat bestaat uit kantelbare lamellen. Zo krijgt de eindgebruiker een aangenaam buitenterras én een droge ruimte om bijvoorbeeld meubilair, een bar, een buitenkeuken of gewoon tuinmateriaal te plaatsen. Bovendien blijft via de lichtstraat ook nog daglicht in de woning vallen als de lamellen van de overkapping gesloten zijn. En dan hebben we nu dus ook het volledige glasdak B800. Zo zie je maar dat we voor elk wat wils bieden! Het is de taak van de verdeler of zonweringspecialist om tijdens een gesprek met de klant aan de hand van gerichte vragen te bepalen wat de behoeften zijn en welke Brustor-overkapping daar het best aan tegemoetkomt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details