Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Brustor: ‘Een vakantiegevoel in de eigen tuin’
B250 XL met screen om de zijkant af te sluiten en terrasverwarming. (Beeld: Gerald Van Rafelghem.)

Brustor: ‘Een vakantiegevoel in de eigen tuin’

‘Buiten verblijven met het comfort van binnen’ is wat Brustor voor het buitenleven nastreeft. Voor het seizoen 2021 zijn twee nieuwe overkappingen aan het toch al ruime assortiment van Brustor toegevoegd. Het zijn de B250 XL en de B600 S Screen. 

B250 XL

De Brustor B250 XL is een spatwaterdicht, aluminium lamellendak met kantelbare lamellen van 21 cm breed. Brustor heeft gestreefd naar een strak ontwerp, zonder zichtbare schroeven. Dankzij de kantelbare lamellen kan de eindgebruiker zelf kiezen hoeveel zonlicht er wordt toegelaten. 

Door een rubberen strip op de goten heeft Brustor gezorgd voor een perfecte aansluiting van de lamellen op de goten. Daardoor biedt het dak uitstekend bescherming tegen opspattend water. Bovendien wordt een koude luchtstroom tussen de lamellen en de goten voorkomen, waardoor het dak winddicht is, mits gecombineerd met de optionele, geïntegreerde zipscreens. Een ander voordeel van de B250 XL is volgens Brustor dat de stralingswarmte van een eveneens optionele terrasverwarming door de goede afsluiting beter behouden blijft. 

In combinatie met de genoemde optionele zipscreens en verwarming kan deze terrasoverkapping het hele jaar door worden gebruikt. De B250 XL kan vrijstaand op het terras of in de tuin worden toegepast, maar ook halfvrijstaand, aangebouwd tegen de gevel van een woning of gebouw. 

(Beeld: Gerald Van Rafelghem.)

B600 S Screen

De B600 S Screen borduurt voort op de B600. Het verschil zit volgens Brustor in enkele verrassende innovaties. Net als bij de B600 kunnen de S-vormige lamellen zowel kantelen als openschuiven tot iedere gewenste positie. Dankzij die dubbele functie kan steeds de optimale licht- en zoninval op het terras en in de woning worden gerealiseerd, ook tijdens donkere winterdagen. Wanneer het dak is geopend, sluiten de lamellen heel compact op elkaar aan en nemen dan slechts 13% van de totale oppervlakte in beslag, waardoor een optimale lichtinval wordt gerealiseerd. 

Een belangrijke nieuwigheid van de B600 S Screen – de naam zegt het al – is de mogelijkheid om de pergola te voorzien van vrijwel onzichtbaar en zonder zichtbare schroeven in het frame geïntegreerde screens. Ze weren de zon, eventueel de wind en zorgen voor privacy, terwijl de doorkijk naar buiten gehandhaafd blijft. Bredere en hogere goten zorgen voor een efficiëntere afvoer van regenwater en zijn gemakkelijker te monteren, zonder gebruik van siliconen. 

De B600 S Screen kan worden voorzien van onzichtbaar in het frame geïntegreerde screens.

Universeel bruikbaar

Dankzij de vele opties en mogelijkheden om de overkappingen te personaliseren, biedt Brustor de mogelijkheid om zijn overkappingen heel universeel te gebruiken. Dat betekent ook op momenten dat de omstandigheden normaalgesproken minder gunstig zijn om buiten te verblijven, zoals later op de avond of eerder of later in het seizoen. 

Led-verlichting – Brustor biedt een brede keuze aan verlichtingen voor zijn overkappingen. Direct of indirect, up- en downlight of beiden. Sfeerverlichting is bedoeld om gebruikers een extra aangename verblijfservaring te bieden. 

Brustor kiest voor energiezuinige en duurzame led-verlichting. Kabels zijn onzichtbaar weggewerkt. De verlichting kan worden gedimd om ze exact aan te passen aan de eisen van de gebruikers. 

Terrasverwarming – Om het verblijf tijdens frisse avonden of eerder of later in het seizoen mogelijk te maken, biedt Brustor een terrasverwarming aan om onder de overkapping te monteren. Ze is beschikbaar in een witte, zwarte of geanodiseerde uitvoering. 

Geïntegreerde screens – In de overkappingen kunnen ook screens worden geïntegreerd. Ze kunnen volledig naadloos in het frame worden ingebouwd. Overdag houden ze het zonlicht buiten en kunnen ze ook dienen om de privacy te vergroten. ’s Avonds houden ze de warmte binnen. Dankzij de screens blijft het onder een overkapping bovendien windvrij. 

Voor een optimaal gebruiksgemak kunnen het lamellendak, de led-verlichting, de terrasverwarming en de screens eenvoudig met smartphone en tablet worden bediend.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details