Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Brustor: ‘De B700 en B720 zijn terrasoverkappingen met extra veel gebruiksmogelijkheden’

Brustor: ‘De B700 en B720 zijn terrasoverkappingen met extra veel gebruiksmogelijkheden’

Brustor presenteert in het najaar van 2022 met de B700 en B720 twee gloednieuwe terrasoverkappingen met allebei een vast dakdeel. Bij de B700 is dat een volledig vast dak, bij de B720 een combinatie van een vast dakdeel en lamellen. Met de introductie van deze overkappingen beoogt Brustor de flexibiliteit van de terrasoverkapping enorm te vergroten. 

Het vaste dakdeel gebruikt als bescherming voor een buitenkeuken.

Beide overkappingen komen er als antwoord op de veel gestelde vraag uit de markt om onder de overkapping een plek te creëren waar tuinmeubelen droog kunnen staan én om de lichtinval in huis te optimaliseren. De klant krijgt met de B700 en de B720 de keuze tussen een volledig vast dak – de B700 – of een dak dat bestaat uit een vast gedeelte en een lamellendak – B720. 

Meer gebruiksopties

De B700 met het volledig vaste dak kan onder andere ook worden gebruikt als carport. Bij de keuze voor een glazen dak zorgt deze overkapping voor optimale lichtinval in huis , mits de pergola is aangebouwd aan het huis. Overigens kan de klant behalve voor glas ook kiezen voor polycarbonaat of sandwichpanelen. 

De B720 biedt volgens Brustor “meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Op het vlak van flexibiliteit wordt deze overkapping met zijn twee dakelementen de nieuwe standaard onder de terrasoverkappingen.” De overkapping bestaat uit een vast dakdeel en een bewegend deel. Voor het vaste dakdeel kan er worden gekozen tussen glas-, sandwichpanelen en polycarbonaat. Het bewegende gedeelte bestaat uit de bekende kantelbare XL-lamellen. 

Het glasdak zorgt bij aanbouw in eerste instantie voor een optimale lichtinval in de woning. Daarnaast zorgt dit dakdeel voor de mogelijkheid om bijvoorbeeld de terrasmeubels droog te houden of een buitenkeuken te installeren. Het vaste gedeelte van de B720 kan volgens Brustor zelfs worden omgetoverd tot een poolhouse of tuinberging. Voor de horeca biedt deze overkapping nieuwe mogelijkheden om een terras verder te optimaliseren op vlak van gebruiksmogelijkheden en gezelligheid voor de gasten. 

De kantelbare lamellen zorgen voor de bekende voordelen op het vlak van flexibele zonwering en ventilatie, die behouden blijven, zoals bij de B200 XL. De besturing van het lamellendak gebeurt middels RTS of IO, met een afstandsbediening of de smartphone. 

Naar hartenlust personaliseren

Beide overkappingen kunnen volgens Brustor naar hartenlust worden gepersonaliseerd. Zo zijn er de verschillende RAL-kleuren waaruit de klant kan kiezen. De overkappingen kunnen daarnaast ook in de breedte worden gekoppeld om zo een groter oppervlak te overdekken. 

Om sfeer en gezelligheid te creëren en/of de gebruiksmogelijkheden te vergroten kunnen optioneel verschillende soorten ledverlichting en terrasverwarming in de overkappingen worden geïntegreerd. Zowel de B700 als de B720 kunnen daarnaast met geïntegreerde zip­screens winddicht worden gemaakt. Brustor biedt hiervoor de keuze uit een ruim gamma aan kleuren en transparanties.  

De B700 en B720 komen in het najaar van 2022 op de markt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details