Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BREL HOME stelt voor: ‘onze wifi-motor wijst de weg naar de toekomst’
Het BREL-team. Van links naar rechts Thijs Gotink, Erik Budding, Michelle Termaat, Robert Mulling en Reinoud Arts.

BREL HOME stelt voor: ‘onze wifi-motor wijst de weg naar de toekomst’

Des te groter de blijdschap bij het BREL-team toen er aangekondigd werd dat de motor bij de vijf genomineerden zat. Erik Budding en Reinoud Arts geven achtergrondinformatie. 

Een echte IoT-oplossing

“Hoe goed de huidige stand van de motorentechniek ook mag zijn, feit blijft dat traditionele – bi-directionele – radiomotoren een tussenstation nodig hebben om ‘connected’ te zijn”, legt Reinoud Arts uit. “Aansturing via een app heeft een hub nodig, om de vertaalslag te maken tussen het traditionele radiosignaal van de motor en de WiFi-router in huis. De nieuwe BREL WiFi-motor ‘praat’ rechtstreeks met de WiFi-router, zonder tussenkomst van extra hardware. Een op een communicatie en een echte Internet of Things – IoT – oplossing.” 

De BREL BZE45-40 WiFi motor.

Veiliger dan ooit

“Dankzij de in de motor verwerkte IoT-techno­logie heeft de motor rechtstreeks contact met de goed beveiligde BREL server in Frankfurt”, vult Budding aan. “Met de BREL HOME app wordt rechtstreeks ingelogd op het persoonlijke account van de gebruiker. Het resultaat is een beter beveiligde verbinding tussen de in en om het huis aanwezige motoren en de app op de smartphone of tablet. Daarnaast kunnen er via een webapplicatie meer functionaliteiten worden opgeroepen of in de toekomst gecreëerd.” 

Installatiecomfort

Arts licht het installatiecomfort toe. “De traditionele manier van installeren is: motoren inregelen op de handzender, de hub koppelen aan de router en dan de instellingen van de handzender laten overnemen door de hub. De nieuwe situatie met de BREL HOME WiFi-motor: app openen, motor voorzien van de WiFi-inlogcode van de router en dan de motor eventueel een naam geven in de app en toekennen aan een kamer of groep. De eindgebruiker kan het zelf!” 

Een wereld aan nieuwe mogelijkheden

Producten die zijn voorzien van BREL HOME WiFi-motoren kunnen op een intelligente manier worden ingezet, weet Budding. “Zo kan er in de nabije toekomst geanticipeerd worden op het weer. Wordt er zonnig weer voorspeld, dan kan de motor autonoom en ruim op tijd de zonwering laten uitlopen. Is er slecht weer op komst, kunnen de rolluiken vanzelf sluiten. Ook is het mogelijk om veel uitgebreidere gebruiksscenario’s voor zonweringen en rolluiken te programmeren. Dat dat veel gemakkelijker kan dan op de traditionele manier, spreekt voor zich”, besluit Budding.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details