Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BREL HOME KIJKT TERUG OP EEN SUCCESVOL 2021
Het BREL HOME team. Van links naar rechts Thijs Gotink, Erik Budding, Michelle Termaat, Robert Mulling en Reinoud Arts. (Beeld: Marjolijn Tenge)

BREL HOME KIJKT TERUG OP EEN SUCCESVOL 2021

Wie het afgelopen jaar een beetje heeft opgelet, heeft gezien dat de Solar motor van BREL HOME in de zonweringbranche een opmars heeft gemaakt. Door nieuwe samenwerkingen met grote fabrikanten en leveranciers van buitenzonwering konden de Solar motoren niet onopgemerkt blijven. De motor met geïntegreerde accu in combinatie met een zonnepaneel blijkt een groot succes te zijn. Reinoud Arts en Erik Budding blikken terug op het jaar 2021. 

2021: Het jaar van de uitdagingen

“We kunnen gerust zeggen dat 2021 een jaar met grote uitdagingen is”, begint Erik Budding. “De pandemie waar wij ons momenteel in bevinden, heeft veel zaken anders laten lopen dan gepland. Dat was voor de rest van de zonweringbranche niet anders. Doordat de consument meer tijd thuis was en weinig geld uitgaf aan uit eten of winkelen, bleef er geld over. Dat werd onder andere uitgegeven aan de inrichting van het huis en daar hoort natuurlijk ook zonwering bij. Geweldig nieuws voor onze branche, maar dat zorgde ervoor dat dealers alle zeilen moesten bijzetten om de zonwering te kunnen plaatsen. Daarnaast brak er wereldwijd een tekort aan chips uit, zat het Suezkanaal dicht en was er een gebrek aan containers. Allemaal factoren die ervoor zorgden dat onze branche het niet gemakkelijk had.” 

Ook BREL HOME heeft het afgelopen jaar genoeg uitdagingen gehad. De vraag naar de Solar motor van BREL HOME groeide enorm door nieuwe samenwerkingen, maar door de wereldwijde transport- en toeleveringsproblemen verliep dat niet zonder slag of stoot. “Door goed te anticiperen en prioriteiten te stellen, hebben we goed kunnen inspelen op het chiptekort en zijn de leveringsproblemen binnen de perken gebleven”, aldus Reinoud Arts. “Door de grote vraag waren de accumotoren en zonnepanelen niet aan te slepen. Als er een vracht binnenkwam, was ze binnen een week de deur weer uit naar onze klanten. Daarna was het weer afwachten of we onze volgende levering op tijd konden krijgen. Gelukkig waren wij niet de enige die met deze uitdaging te maken hadden en had iedereen er veel begrip voor.” 

De motor met geïntegreerde accu en zonnepaneel is een groot succes.

Marktaandeel groeit

Door nieuwe samenwerkingen met fabrikanten en leveranciers van buitenzonwering is het marktaandeel van BREL HOME gegroeid en komen steeds meer dealers met hun motoren in aanraking. “Dealers kijken vaak eerst de kat uit de boom voordat ze aan iets nieuws beginnen, maar onze Solar motor met geïntegreerde accu heeft veel dealers toch weten over te halen”, zegt Erik Budding. “Uiteindelijk wil de consument geen kabelgoten of bedrading en dat hoeft ook niet met onze accumotoren. Dealers anticiperen daarop.” 

De Solar motoren van BREL HOME zijn motoren van 13 of 20 Nm. Ze hebben een geïntegreerde accu die wordt opgeladen middels een zonnepaneel. Omdat er dus geen elektrische aansluiting voor hoeft te worden gemaakt, hoeft er niet te worden geboord en gehakt en neemt de montagetijd af. De motor kan bovendien in vier simpele stappen worden afgesteld. Dat alles maakt dat monteurs sneller klaar zijn en alles netjes en perfect kunnen achterlaten. Voor iedereen een win-win situatie. 

Alles overziend concluderen Reinoud Arts en Erik Budding dat 2021 – ondanks de vele uitdagingen – voor BREL HOME toch een heel succesvol jaar is geweest. En dat mede dankzij de Solar motor!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details