Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BREL HOME: ‘Innoveren met Bluetooth en Matter’
De bekende Triangle-motor van BREL HOME, winnaar van de Z&R Product of the Year Award 2022.

BREL HOME: ‘Innoveren met Bluetooth en Matter’

Momenteel zijn er veel technische ontwikkelingen gaande voor wat betreft de connectiviteit van motoren voor zonweringproducten. BREL HOME houdt deze ontwikkelingen goed in de gaten en past ze, zodra dit realistisch en werkbaar is, toe in de BREL HOME-producten. Komende periode zal BREL HOME twee innovaties alvast integreren in het assortiment. 

Bluetooth voor binnenzonwering

De eerste innovatie is een bluetooth-module die BREL HOME voor alle motoren voor binnenzonwering aan het ontwikkelen is. Daarmee kunnen al deze motoren rechtstreeks met de BREL HOME-app worden bediend als de eindgebruiker binnenshuis is. Buitenshuis is bediening mogelijk via de hub van BREL HOME. 

BREL HOME zonnepaneel.

BREL HOME en Matter

Een tweede innovatie is Matter. “Over Matter wordt veel gesproken”, merkt Reinoud Arts van BREL HOME op. “Maar wat is het eigenlijk? Veel mensen denken dat Matter een soort domotica-systeem is, dus een huisbesturing. Maar dat is het niet. Wat het wel is, is een manier om verbinding te maken tussen een product en de telefoon, ongeacht of de gebruiker thuis is of niet. Matter is een taal die ervoor zorgt dat alle apparaten met elkaar kunnen communiceren via Alexa van Amazon, Apple Homekit of Google Home.” 

Wat betekent Matter voor de BREL HOME-producten?

“Matter is een ideale verbinding voor binnenzonwering omdat de draadloze verbinding binnenshuis goed werkt”, aldus Arts. “De integratie van Matter in onze producten voor binnenzonwering is ingezet en vóór het einde van het jaar zullen de eerste producten klaar zijn.” 

“We zien mooie kansen voor Matter, maar blijven ook kritisch. Helaas kun je met Matter de motor nog niet vertellen waar hij boven en onder moet stoppen. Daarvoor heb je nog steeds de afstandsbediening of onze BREL HOME-app nodig!” 

“Ook is Matter er nu nog niet klaar voor om de zonwering buitenshuis te bedienen. Dat komt onder meer door alle isolatielagen die tegenwoordig in nieuwbouwhuizen worden aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan triple glas. Voor buitenzonwering is verbinding met de afstandsbediening nog steeds de beste optie, omdat het radiosignaal veel sterker is dan een Matter-signaal. Je wilt er immers zeker van zijn dat je grote knikarmscherm dichtgaat als het hard waait!” 

Reinoud Arts.

Ontdek de nieuwe motoren

De nieuwste technologische ontwikkelingen zullen in 2024 een podium krijgen tijdens de beurzen Polyclose in Gent van 17 tot en met 19 januari en de R&T in Stuttgart van 19 tot en met 23 februari. Naast de nieuwe bluetooth- en Matter-motoren, zal dan ook het brede assortiment solar motoren van BREL HOME aan bod komen. “Kom ons daarom tijdens Polyclose op standnummer 4120 en tijdens de R&T op standnummer 7D41 bezoeken”, sluit Reinoud Arts af. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details