Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BINNENZONWERING EN RAAMDECORATIE MAKEN EEN COMPLEET BEELD

BINNENZONWERING EN RAAMDECORATIE MAKEN EEN COMPLEET BEELD

MOOI EN FUNCTIONEEL

Het is niet nieuw: binnenzonwering en raamdecoratie kunnen een belangrijke aanvulling zijn op het op het assortiment van de zonweringspecialist. Wat dan helpt, is dat binnen en buiten steeds vaker in combinatie worden gezien, zowel visueel als functioneel.

De wereld van binnenzonwering en raamdecoratie is voortdurend in beweging. Trends (zie ook het trendartikel in het Z&R Jaarboek 2019-2020) zijn in bepaalde opzichten inmiddels langjarig – bijvoorbeeld door de toenemende focus op duurzaamheid – maar in andere opzichten ook steeds wisselend, vooral waar het design en kleur betreft.

In dit uitgebreide Thema Binnenzonwering en Raamdecoratie de laatste ontwikkelingen. Nieuwe collecties, nieuwe producten, nieuwe kleuren enzovoort. 


Inhoudsopgave

Zonnelux: ‘Drie nieuwe collecties: houten jaloezieën, geweven out en lamellen’

Luxaflex®®‘Veel nieuwe ontwikkelingen in 2019!’

VELUX: ‘Zorg voor een kleurrijke winter met Colour by You’

JASNO: ‘Nieuwe collecties shutters en jaloezieën’

erfal: ‘eACCU, geautomatiseerde zonwering met Smart Home aansluiting’

Rollease Acmeda: ‘Nieuwe generatie gemotoriseerde producten gelanceerd’

VALO: ‘Rolgordijnen zoals u ze nooit eerder zag’

Solaye Fabrics: ‘Nieuwe screendoeken klaar voor lancering’

Cedeko: ‘Drie nieuwe collecties geïntroduceerd’


Zonnelux:

Houten jaloezieën.

 

‘Drie nieuwe collecties: houten jaloezieën, geweven out en lamellen’

Zonnelux heeft tijdens de Interieur Collectie Dagen in september zijn nieuwe collecties houten jaloezieën, geweven hout en lamellen gepresenteerd. De collecties zijn volgens het bedrijf heel positief ontvangen en worden de komende tijd op de markt gebracht.

Geweven hout

“De trend van het moment is het geweven hout”, constateert directeur Maurice Van Bladel van Zonnelux. “Steeds meer interieurstylisten kiezen voor deze raamdecoratie met zijn natuurlijke look and feel. Het product filtert het daglicht op een prachtige manier.” Het geweven hout is leverbaar in twee wevingen. Bij thin sticks is veel doorkijk mogelijk, bij flat sticks is de doorkijk in-between. Voor wat betreft het systeem kan de consument kiezen voor een roll-up of voor een vouwgordijn.

De collectie bestaat uit trendy kleuren, afgewerkt met matte lak. De thin sticks en de flat sticks uitvoering zijn beide leverbaar in twintig kleuren. De kleuren van het mechaniek en de componenten worden kleur-gecoördineerd uitgevoerd. Voor de dealer heeft Zonnelux gekozen voor grote stalen, zodat het product goed aan de eindklant getoond kan worden.

Houten jaloezieën

Ook de collectie houten jaloezieën van Zonnelux is vernieuwd en bestaat nu uit maar liefst 89 kleuren, met een goede mix tussen lak-, beits- en bamboekleuren. Zonnelux heeft een grote selectie aan grijs en antraciettinten toegevoegd en er zijn ook natureltinten in de collectie opgenomen. De houten jaloezieën zijn leverbaar met lamellen van 25, 50 en 65 mm. Naast de ladderbanden van 25 en 38 mm heeft Zonnelux ook een ladderband van 10 mm aan de collectie toegevoegd.

De Piet Boon houten jaloezieën (50 en 65 mm) zijn leverbaar in acht kenmerkende Piet Boon kleuren met bijbehorende ladderbanden. Naast de zijkant worden ook de ponsgaten met een onderscheidende lakprocedure afgelakt. De Piet Boon jaloezieën hebben daarnaast strakke koordknoppen en een houten voorlijst.

Lamellen

“Textiele lamellen zijn weer hip”, constateert Maurice Van Bladel tot besluit. “Ze zorgen voor goed daglicht en geven de privacy die de eindgebruiker wenst. Ze zijn ideaal voor grote raampartijen – tot maximaal zes meter breed en drie meter hoog – en kunnen eenvoudig worden gereinigd.” Met 120 kunststof, 54 textiele en 39 aluminium lamellen is de collectie volgens Van Bladel weer helemaal van deze tijd. “Extra voordeel: maar liefst 50% van de collectie is ook leverbaar als paneel- of rolgordijn, waardoor deze producten gemakkelijk gecombineerd kunnen worden!”


Luxaflex®®:

Binnen de collectie Twist® Rolgordijnen zijn nieuwe kleuren en dessins beschikbaar.

 

‘Veel nieuwe ontwikkelingen in 2019!’

Luxaflex®®, dat zich profileert als marktleider op het gebied van raambekleding, heeft in 2019 een aantal nieuwe producten geïntroduceerd. In de zomer zijn de innovatieve, gemetalliseerde M-Screen Ultimetal® doeken geïntroduceerd. De nieuwe generatie rolgordijnen omvat ruim 300 stoffen in vier transparanties. Daarnaast is er een nieuwe collectie Twist® rolgordijnen met nieuwe kleuren en dessins. Ten slotte heeft Luxaflex®® zijn collectie houten jaloezieën vernieuwd en uitgebreid. Haast te veel om op te noemen!

M-Screen Ultimetal® beschermt tegen zon en warmte op kantoor

Ideale oplossing bij warmte- en reflectieproblemen – Doek opgebouwd uit 36% glasvezel en 64% vinyl

Enige tijd geleden heeft Luxaflex®® het nieuwe, innovatieve M-Screen Ultimetal® doek van het Hunter Douglas dochterbedrijf Mermet in zijn collectie geïntroduceerd. Deze raambekleding neemt dankzij de gemetalliseerde achterzijde lichtschitteringen in beeldscherm of wisselende temperaturen weg. “Het maakt M-Screen Ultimetal® uitermate geschikt voor kantoren en publieke gebouwen”, aldus Silvia Jagtenberg van Luxaflex® Nederland.

Door de gemetalliseerde achterzijde van het M-Screen Ultimetal® doek wordt 83% van de zonne-energie gereflecteerd.

 

Hoogste lichtreflectie

Het M-Screen Ultimetal® doek is opgebouwd uit 36% glasvezel en 64% vinyl en heeft een gemetalliseerde achterzijde. “Hierdoor wordt 83% van de zonne-energie gereflecteerd, wat ongewenste oververhitting van de ruimte voorkomt”, legt Silvia Jagtenberg uit. “Door de hoge lichtreflectie zorgt dit doek ook voor een aanzienlijke energiebesparing omdat er minder hoeft worden gekoeld in de zomer en minder verwarmd in de winter.”

Gefilterde lichtinval

Voor een productieve werkomgeving zijn een aangename temperatuur en de juiste mate van licht met een scherp doorzicht naar buiten belangrijk. Het weefsel van de M-Screen Ultimetal® bevat daarom minuscule gaatjes voor een adequate lichtinval en een goede mate van transparantie. De lichtinval wordt door het doek gereguleerd, waardoor tot 97% van de lichtstralen worden gefilterd. Door deze filtering van zonnestralen is er totale controle over de lichtschittering op bijvoorbeeld beeldschermen in een kantoor.

Het M-Screen Ultimetal® doek is verkrijgbaar in acht kleuren.

 

Geschikt voor publieke gebouwen

Door het gebruik van glasvezel en vinyl in het M-Screen Ultimetal® doek kan er een verlaging van energieverbruik worden gerealiseerd. Hierdoor is deze raambekleding volgens Luxaflex®® uitermate geschikt voor projecten die dienen te voldoen aan hoge EPC-eisen en duurzame certificeringsystemen als BREEAM-NL en LEED in (publieke) gebouwen. Daarnaast werkt dit doek volgens de opgave brandvertragend, onderhoudsvriendelijk en waterafstotend.

Dezelfde werking als buitenzonwering

“Dat zonwering niet alleen buiten hoeft te hangen om oververhitting van de binnenruimte tegen te gaan, bewijst Luxaflex®® met het M-Screen Ultimetal® doek”, besluit Silvia Jagtenberg. “Deze raambekleding voor binnen en voldoet aan gelijke maatstaven als buitenzonwering met eenzelfde functie. En het oogt ook goed: door de mechanistische weerstand hangt dit doek zeer goedgevormd in het raamkozijn en oogt het degelijker dan robuustere pvc-doeken.”

Het M-Screen Ultimetal® doek wordt geleverd door geselecteerde Luxaflex®® projectdealers. Extra informatie is te vinden in een Engelstalige brochure over dit product of op te vragen bij Luxaflex® Nederland.

Nieuwe collectie Twist® Rolgordijnen

Digitale patronen in twaalf kleuren

Luxaflex®® introduceert verder de nieuwe collectie Twist® Rolgordijnen. De collectie is in nieuwe kleuren en dessins beschikbaar. Naast strepen, cirkels en grafische prints zijn er nu ook glanzende en getextureerde stoffen in uiteenlopende kleuren en met nieuwe digitale dessins ontworpen.

Het ontwerpteam van Luxaflex®® heeft vier nieuwe digitale patronen in twaalf kleuren gecreëerd. “Met tinten als aardegroen, pastelblauw, krachtig roze of mauve en de verfijnde patronen in vloeiende, natuurlijke vormen met bladeren en dansende schaduwen of modernistische, hoekige lijnen krijgt deze raamdecoratie extra elegantie”, aldus Silvia Jagtenberg. “Deze unieke dessins worden zowel op de transparante als verduisterende banen van de Twist® stoffen gedrukt en zorgen voor een stijlvol geheel, passend bij iedere interieurstijl en -smaak.”

Voor extra helder doorzicht zijn de Luxaflex®® Twist® Rolgordijnen verkrijgbaar met de nieuwe weeftechnieken van ClearView™. De verduisterende stroken kunnen voor de transparante stof worden geschoven, zodat de lichtinval en privacy naar wens kunnen worden aangepast en schittering wordt voorkomen. Deze stof is beschikbaar in tien kleuren die exclusief voor Luxaflex®® zijn ontworpen.

Net als de gewone rolgordijnen kunnen ook de Twist rolgordijnen met het bedieningssysteem PowerView® Motorisation worden bediend. Ze kunnen dan vanaf iedere locatie en op ieder moment middels afstandsbediening, app of een slimme assistent worden neergelaten of omhoog bewogen.

Introductie nieuwe collectie houten jaloezieën

Elegante collectie nu leverbaar met PowerView® Motorisation

De collectie houten jaloezieën van Luxaflex®® is uitgebreid met nieuwe dessins en kleuren. Bovendien is de raambekleding nu leverbaar met het slimme bedieningssysteem PowerView® Motorisation.  

Houtsoorten van hoge kwaliteit

De nieuwe collectie biedt vele bijzondere houtsoorten in tal van kleuren en structuren. “Zo is het nieuwe Supreme Woods gemaakt van de hoogste kwaliteit hardhout, waarbij de natuurlijke schoonheid van de nerven het hart van het design vormt”, licht Silvia Jagtenberg toe. Daarnaast zijn de Wood Elements jaloezieën in nieuwe kleuren beschikbaar.

Deze kunststof jaloezieën hebben houttexturen met een warm accent en zijn perfect bestand tegen vocht. Alle lamellen zijn in de breedtes 50 en 70 mm beschikbaar, zodat de eindgebruiker zelf kan bepalen hoeveel zonlicht er wordt doorgelaten en hoeveel privacy gewenst is.

Eigen kleur kiezen

De collectie is bovendien uitgebreid met populaire trendkleuren van diepzwart tot Scandinavisch blank hout. “Er is keuze uit glanzende en matte afwerkingen en unieke patronen”, zegt Silvia Jagtenberg daarover. “Zo zijn er Shine lamellen met een sterke glanslaag of Art lamellen met een subtiel kleurverloop. Er is keuze uit oneindig veel uitvoeringen, want de lamellen worden in elke gewenste kleur geleverd.”

Nieuwe generatie rolgordijnen omvat ruim 300 stoffen

in vier transparanties

In het Journaal van Z&R 7 is melding gemaakt van de nieuwste collectie rolgordijnen van Luxaflex®®. Ze bestaat uit meer dan 300 stoffen in vier verschillende transparanties. Volgens Luxaflex®® hebben de stoffen opvallende, trendy ontwerpen en zijn ze ook stof-technisch innovatief, waardoor ze spelen met licht, sfeer en structuur en een nieuwe dimensie aan het interieur geven.

De collectie houten jaloezieën van Luxaflex® is in tal van uitvoeringen leverbaar, waaronder uiteraard houtmotieven, maar ook dekkende kleuren.

 

De vier transparanties zijn verkrijgbaar van transparant tot verduisterend, waardoor met de stoffen uit deze nieuwe collectie aan elke lichtbehoefte kan worden voldaan. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de natuur en omvatten botanische prints, met de hand geschetste aquarellen, bladpatronen en weefdetails in uiteenlopende dessins en vele unikleuren, van klassiek wit tot trendy tinten, die zowel in een modern als klassiek interieur passen. Met decoratieve onderlatten in hoogglanskleuren, natuurlijke houten details of een metallic afwerking heeft Luxaflex®® extra contrast willen creëren.

Licht- én blikvanger

“Rolgordijnen zijn perfect om een woning een prachtig accent te geven”, meent Silvia Jagtenberg. “Of je nu kiest voor een opvallende print of een glanzende transparante stof, met onze collectie kun je op leuke, nieuwe manieren de lichtinval en de mate van privacy regelen. Zeker met de vele decoratieve opties, zoals cassettes en baleinen, wordt raambekleding niet alleen een lichtvanger, maar ook een blikvanger!”

De nieuwste collectie rolgordijnen van Luxaflex® bestaat uit meer dan 300 stoffen in vier verschillende transparanties.

 

Rolgordijnstof van gerecycled oceaanplastic

Luxaflex®® biedt de mogelijkheid om in deze collectie rolgordijnen te kiezen voor geavanceerde, duurzame stoffen, zoals GreenScreen Sea-Tex™ dat is gemaakt van Bionic® Yarn. Volgens Luxaflex®® is het de eerste rolgordijnstof ter wereld die is gemaakt van gerecycled oceaanplastic. De gecertificeerde GreenGuard® stoffen voldoen volgens het bedrijf aan strenge normen voor chemische uitstoot en dragen bij aan een betere luchtkwaliteit in huis. De hardware in deze rolgordijncollectie is Cradle to Cradle Bronze Certified™, wat betekent dat ze op verantwoorde wijze en met respect voor de natuur is geproduceerd. Wanneer er meerdere rolgordijnen naast elkaar worden geplaatst, sluiten die goed op elkaar aan en is de lichtkier zo klein mogelijk. “Dat geeft de raambekleding een extra strakke uitstraling”, aldus Silvia Jagtenberg.

Slimme bedieningssystemen

De rolgordijnen zijn verkrijgbaar met het gepatenteerde LiteRise® bedieningssysteem van Luxaflex®®. Dit systeem is kind- en huisdiervriendelijk en brengt de raamdecoratie met een eenvoudige handbeweging omhoog of omlaag. Daarnaast is de collectie beschikbaar met PowerView® Motorisation. Hiermee kunnen de rolgordijnen vanaf iedere locatie met een smartphone, tablet of afstandsbediening worden bediend, maar ook met Google Home Apple, HomePod en Amazon Alexa.  


VELUX:

‘Zorg voor een kleurrijke winter met Colour by You’

De nieuwe Colour by You collectie verduisterende rolgordijnen van

VELUX biedt de eindgebruiker de mogelijkheid om uit wel 1800 kleuren zelf een eigen kleur te kiezen. VELUX wil het op die manier mogelijk maken om het gordijn altijd perfect bij de kleur van muren, vloeren of meubels te laten passen. De kleur kan eenvoudig zelf worden gekozen in de online kleurselectietool van VELUX. Zo kan iedereen zijn eigen gepersonaliseerde verduisterende rolgordijn ontwerpen dat binnen twee weken thuis wordt bezorgd. Product Group Manager bij VELUX Nederland Jolanda de Gooijer is ervan overtuigd dat met deze nieuwe lijn aan vrijwel alle interieur- en slaapbehoeften kan worden voldaan.

“De VELUX Colour by You verduisterende rolgordijnen zorgen voor een goede nachtrust”, weet Jolanda de Gooijer van VELUX Nederland. “De stoffen zijn getest op optimale verduistering, waardoor ze ook overdag bijdragen aan een ontspannen dutje!”

 

De slanke cassette en zijgeleidingen van de Colour by You verduisterende rolgordijnen worden vervaardigd uit geanodiseerd aluminium. “Ze zijn op maat gemaakt voor VELUX dakramen en passen daardoor altijd perfect, aldus Jolanda de Gooijer. “Door het unieke VELUX Pick&Click!™ systeem kunnen de gordijnen bovendien snel een eenvoudig worden gemonteerd.”

“Alle VELUX verduisterende rolgordijnen zijn OEKO-TEX® gecertificeerd en komen met drie jaar garantie”, besluit Jolanda de Gooijer. “Meer informatie over deze collectie is te vinden op www.velux.nl/producten/raamdecoratie-en-rolluiken/colour-by-you of www.veluxshop.nl/colourbyyou.”


JASNO:

JASNO shutters toegepast in een ronde erker.

 

‘Nieuwe collecties shutters en jaloezieën’

Op de vtwonen & designbeurs in oktober gehouden in Amsterdam heeft JASNO voor de eerste keer de compleet nieuwe collectie shutters en houten jaloezieën aan het brede publiek getoond. Nieuw is ook dat vanaf nu JASNO raambekleding online kan worden samengesteld en besteld.

Nieuwe collectie shutters en jaloezieën

Shutters en houten jaloezieën van JASNO zijn beide van Paulownia hout gemaakt en in dezelfde kleuren leverbaar. De collecties sluiten daardoor naadloos op elkaar aan. Naast de altijd populaire wit- en zwarttinten is een selectie stijlvolle interieurkleuren in de collecties opgenomen. De shuttercollectie van JASNO is daarnaast uitgebreid met de nieuwe lamel-maat 76 mm. “Deze medium-maat is enorm populair in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk”, aldus directeur Jeroen Hermans van JASNO.

Elektrische jaloezieën leverbaar

“Ook de collectie blinds hebben we helemaal onder de loep genomen”, vertelt Hermans. “Zo hebben we vanaf nu ladderbanden in drie maten: naast onze standaard maat ook een extra smalle of extra brede band. Waar we bijzonder blij mee zijn, is dat we vanaf nu onze jaloezieën ook elektrisch kunnen leveren, zowel met ladderkoord als met ladderband.”

Advies van de specialist of online bestellen

In de 3D configurator kan de eindgebruiker zelf een dakraamshutter, vouwgordijn, verticale lamel of houten jaloezie naar wens samenstellen en online bestellen. Het is ook mogelijk om de configuratie op te slaan, met een dealer te delen en het inmeten en monteren aan een professional over te laten. “Hiermee bepaalt de eindklant zelf de gewenste mate van service, op het moment dat het hem zelf uitkomt”, besluit Hermans.  


erfal:

‘eACCU, geautomatiseerde zonwering met Smart Home aansluiting’

De nieuwe eACCU-motoren van erfal combineren volgens het bedrijf moderne zonwering met krachtige aandrijftechniek. De innovatieve accuaandrijving is beschikbaar voor zowel rolgordijnen, duo-rolgordijnen, plissés, honingraatplissés als jaloezieën. Dankzij de lithium-ion batterij werken de zonwerende producten met eACCU draadloos en met een batterijlevensduur van meerdere maanden. Het laden gebeurt via een stekker direct op de motorkop of via een laadaansluiting. Dankzij de laadbewaking kan de eROLLO ACCU eenvoudig zowel ‘s nachts als overdag worden opgeladen en toch tegelijkertijd worden bediend. Een innovatief zonnepaneel is beschikbaar als een energiebesparend alternatief voor laadondersteuning.

Rolgordijnen, duo-rolgordijnen, plissés en jaloezieën met eACCU-aandrijving van erfal laten zich comfortabel bedienen. Dat kan met een afstandsbediening, per app via smartphone of tablet of middels spraakbesturingssystemen, zoals Alexa en Google Home.

 

De innovatieve eACCU-technologie is klaar voor gebruik in een smart home. Naast diverse afstandsbedieningen is ook een moderne app-bediening alsmede bediening per spraakbesturing, zoals Alexa en Google Home beschikbaar. Het gebruik via de App-Box gebeurt via een eenvoudige WiFi-verbinding. Via de App-Box kunnen tot maximaal dertig producten worden aangestuurd. Het eACCU-product kan dus gemakkelijk onderweg via smartphone of tablet worden bediend. Dankzij de bi-directionele radiografische communicatie wordt er onmiddellijk een statusrapport over de positie van de systemen naar het bedienapparaat gestuurd. Andere voordelen bij de App-bediening zijn onder andere de timer, de astro-functie en de individuele scene instelling.

Zon- en zichtwerende producten met eACCU-aandrijving zijn vooraf ingesteld door erfal en de installatie is daardoor eenvoudig, zonder extra elektrische installatie of structurele aanpassingen.


Rollease Acmeda:

Rollease Acmeda maakt spraakcommando’s aan binnenzonwering en raamdecoratie mogelijk.

 

‘Nieuwe generatie gemotoriseerde producten gelanceerd’

Het verhaal van Rollease Acmeda begint in 1980. Sinds dat moment heeft het bedrijf hard gewerkt om ‘s werelds grootste, onafhankelijke fabrikant en distributeur van technische componenten in de raambekledingssector te worden. Om dat waar te maken, heeft Rollease Acmeda een voortdurende verfijning en innovatie in ontwerp en ontwikkeling van technische componenten en de distributie ervan binnen de sector nagestreefd.

De Rollease Acmeda groep investeert naar eigen zeggen permanent in onderzoek, ontwikkeling en engineering en gebruikt de nieuwste technologieën om middels een steeds groter wordend productaanbod oplossingen te creëren en tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van klanten en de sector. “Van stoffen tot hardware en motorisering, ons Innovation & Design Center blijft de grenzen van onze producten verleggen”, aldus Letizia Martines, General Manager van de EMOA-regio.

Nieuwe generatie gemotoriseerde producten

Rollease Acmeda heeft recentelijk zijn nieuwe generatie gemotoriseerde producten op de markt gebracht. De nieuwe Automate productlijn biedt volgens het bedrijf toonaangevende technologie en bijzondere gebruikerservaringen. Deze ‘next generation’ productlijn, die is ontworpen en ontwikkeld in de Verenigde Staten, bevat een geüpdatete en innovatieve reeks draadloze li-ionmotoren, een moderne afstandsbediening, een geavanceerd zonnepaneel en een nieuwe Pulse hub.

Deze Pulse 2 hub onderscheidt zich volgens Rollease Acmeda niet alleen door zijn moderne design met de schuin afgewerkte buitenkant, maar introduceert ook de nieuwste smart home-integraties. Pulse 2 biedt volgens het bedrijf meer mogelijkheden dan ooit, bijvoorbeeld om zelf schaduw in huis te creëren met spraakgestuurde integratie via Google Assistant, Amazon Alexa, Smart Things, IFTTT en Apple Homekit met Siri.

De nieuwe motorisering, die wordt aangestuurd door Rollease Acmeda’s eigen, bi-directionele communicatietechnologie ARC (Automate Radio Communication), is ontwikkeld en ontworpen met een duidelijke focus op ontwerp, technologie, betrouwbaarheid en functie. Door verbeteringen in de vorm van de motorkop – waar patent voor is aangevraagd – blijft deze na installatie onzichtbaar voor het ongetrainde oog.

De nieuwe Wire-Free serie van Rollease Acmeda verbergt ook de ooit zichtbare antenne door de kabel rond de omtrek van de slanke motorkop te wikkelen. De li-ion aangedreven motoren vereisen geen elektrische bedrading, geen externe batterij en geen ingewikkelde installatie. Automate biedt hiermee volgens Rollease Acmeda een complete range van 0,2 Nm tot 50 Nm motoren met maximale flexibiliteit voor elke toepassing.  


VALO:

Design Roll rolgordijnen zijn beschikbaar in XXL-formaten, om zelfs kamerhoge ramen een minimalistische look te kunnen geven.

 

‘Rolgordijnen zoals u ze nooit eerder zag’

VALO is een ambitieuze start-up die rolgordijnen een compleet nieuwe dimensie wil geven. Inspirators zijn Louis en Aline Breemersch, de vijfde generatie binnen het in het Belgische Roeselare gevestigde familiebedrijf. “Onze architecturale binnenzonwering laat zich naadloos integreren om zo de strakke lijnen van een gebouw te benadrukken”, legt Aline Breemersch uit. “VALO staat garant voor uitmuntend vakmanschap en maakt alle producten in het eigen atelier in Roeselare.”

Minimalistische Design Roll

Het elektrische Design Roll rolgordijn, dat begin dit jaar heeft meegedongen naar de Z&R Product of the Year Award, is volgens Louis en Aline Breemersch een sterk staaltje innovatie. De motor van dit elektrische rolgordijn wordt onzichtbaar in de gordijnbuis verwerkt. Die gepatenteerde technologie combineert VALO met een minimale spatie van 1,5 cm tussen het gordijn en de muur. Het resultaat is een uiterst strak geheel dat de zon zo goed als volledig buiten houdt. De technologie in Design Roll kan bovendien worden gekoppeld aan domoticasystemen om altijd de ideale lichtinval te regelen.

Het elektrische Design Roll rolgordijn van VALO heeft een minimalistisch, strak en stijlvol design en een opening van slechts anderhalve centimeter tussen de gordijnrand en de muur.

 

Doordachte afwerking

De rolgordijnen zijn beschikbaar in XXL-formaten, om zelfs kamerhoge ramen een minimalistische look te kunnen geven. De stoffen zijn van topkwaliteit, benadrukken Louis en Aline Breemersch. Er wordt alleen gewerkt met doeken die het uv-licht filteren om verkleuring tegen te gaan. Met warmtewerende, geluiddempende en brandvertragende features vormt Design Roll volgens VALO het perfecte rolgordijn voor thuis of op kantoor.


Solaye Fabrics:

‘Nieuwe screendoeken klaar voor lancering’

Alkenz screendoeken worden in Europa al jaren exclusief verdeeld door Solaye Fabrics, als enige bedrijf in Europa dat deze binnenzonwering en raamdecoratie levert. De voorbije jaren heeft Solaye Fabrics zijn afzetgebied vergroot, zijn voorraden aanzienlijk uitgebreid en enkele nieuwe doeken aan het assortiment toegevoegd.

Perfecte glare control met helder doek

Hun nieuwste screendoek Chameleon ziet er op het eerste zicht uit als elk ander doek. “Maar in feite is dit het enige doek op de markt dat met een openheidsfactor van 3% en in een witte kleur een lichttransparantie van 4% bereikt, en dit zonder alu-bedamping”, aldus Stephan Martens van Solaye Fabrics. “Tot op heden werd enkel een perfecte glare control verkregen met een donker doek. Nu kan het ook met drie lichte kleuren: wit, wit-beige en wit-parelgrijs.”

PVC-vrije screens

Dit jaar heeft Solaye Fabrics zijn Purolux collectie gelanceerd. Het zijn pvc-vrije screens die omwille van het duurzame productieproces het Cradle to Cradle certificaat toegekend hebben gekregen. De doeken zijn beschikbaar met een breedte van 250 en 300 cm en in zeven kleuren.

Alu-bedampte binnenzonwering

Bij Solaye Fabrics stelt men vast dat alu-bedampte doeken aan belang blijven winnen. Sunshadow 3000 CA ALU is een licht doek met een vensterzijde die alu-bedampt is. “Qua performantie steken deze doeken er met kop en schouders bovenuit”, constateert Martens. “De reflectiewaarden reiken tot 74%. Dit maakt van Sunshadow 3000 CA ALU het best presterende doek op het vlak van zonwerendheid. Daarvoor wordt niet aan esthetiek ingeboet: de doeken blijven licht en uiterst elegant.” Sunshadow 3000 CA ALU doeken zijn 150, 235 of 285 cm breed en beschikbaar in alle kleuren.

Collectie uitgebreid

Vanaf 2020 breidt Solaye Fabrics zijn doekcollectie uit met Sunshadow 3000 N 1%, 3% en 5%, beschikbaar in tien kleuren. De Sunshadow 2000 N 3% lijn blijft leverbaar in vijf kleuren. “Op die manier kunnen we nog beter aan de wensen van onze klanten voldoen”, benadrukt Martens.

Grotere opslagplaats

Solaye Fabrics blijft groeien. “Daarom wordt de opslagcapaciteit in Ieper in 2020 nogmaals verhoogd om zo meer rollen op voorraad te hebben om tegemoet te kunnen komen aan de aanhoudend toenemende vraag”, vertelt Stephan Martens tot besluit. “En ondertussen werken we ook alweer hard aan de collectie voor 2021!”  


Cedeko:

Duette® met een plooibreedte van 32 mm in duotone.

 

‘Drie nieuwe collecties geïntroduceerd’

Cedeko was dit jaar in september prominent aanwezig op de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem. Tijdens deze beurs heeft het bedrijf de nieuwe collecties Pleated Elegance Plissé & Duette®, shutters en de SMART Combi Collectie gepresenteerd.

Pleated Elegance plissé & duette

De collectie Pleated Elegance Plissé & Duette® is ontworpen volgens de nieuwe huisstijl van Cedeko. Ze omvat een ruim en eigentijds kleurenpallet aan Duette® stoffen met een celbreedte van 25, 32 en 64 mm en plisséstoffen met een plooibreedte van 20 en 32 mm.

“Voor de bediening kan worden gekozen uit SmartCord®, LiteRise®, EasyRise®, een bediengreep en koordbediening”, aldus directeur Ralph Claes van Cedeko. “Voor eenvoudige, schroefloze montage op draai-kiepramen presenteert Cedeko de nieuwe montageopties Easyfix en Smartfix.” Easyfix is een aluminium frame waarin de duette of plissé wordt geïntegreerd en dat middels magneetstrips op het raam wordt bevestigd. Naast eenvoudige montage biedt dit systeem ook optimale verduistering. Smartfix is een montagesysteem, waarbij de duette of plissé met plakprofielen op het raam wordt bevestigd.

Plissé met een plooibreedte van 20 mm.

 

Cedeko Shutters

Cedeko heeft ook een nieuwe collectie shutters geïntroduceerd met in totaal 48 kleuren in gelakte, geborstelde en gebeitste uitvoering. “Het kleurpallet is helemaal nieuw samengesteld door onze designers en afgestemd op de huidige interieurtrends en kleuren”, aldus Claes.

Noviteiten in nieuwe collectie shutters van Cedeko zijn:

Shutters in ‘grained’ uitvoering met voelbare nerfstructuur in vele moderne kleuren.

Standaard verborgen scharnieren.

Een 76 mm brede lamel.

Nieuwe frames en montageopties.

Nieuwe oplossingen voor draai-kiep- en dakramen.

Shutters met een geïntegreerde Duette® aan de achterzijde voor optimale verduistering.

Gebruik van een nieuwe, duurzaam verbouwde houtsoort die heel licht is en een lange levensduur en een mooie nerfstructuur heeft.

Een verbeterde technische zijstijl.

Ultra Clearview.

SMART collectie

Ook de SMART collectie van Cedeko is nieuw. Daar zijn alle belangrijke producten in opgenomen waarvoor gebruik is gemaakt van de populaire stofseries en materialen. “Deze producten zijn van topkwaliteit en worden geproduceerd in onze fabriek in Eindhoven”, licht Claes toe. “De prijs van de producten uit de SMART collectie is echter tot 40% lager dan de prijzen van de bekende merkfabrikanten. Daardoor hebben dealers met de SMART collectie een antwoord op internetaanbieders en prijsvechters.” In de SMART collectie zijn rolgordijnen, duo-rolgordijnen, Duplis en plissé shades, houten jaloezieën en aluminium en verticale jaloezieën opgenomen. “Bovendien biedt de SMART collectie vooral keuze uit mooie materialen en kleuren, waardoor het SMART product garant staat voor een mooi eindresultaat”, besluit Claes.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details