Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Bewuste keuze voor eigen assemblage én topmerken

Bewuste keuze voor eigen assemblage én topmerken

Door de opwarming van ons klimaat is de vraag naar zonwering fors toegenomen. Bovendien willen mensen meer en meer tijd buiten doorbrengen, waardoor terrasoverkappingen helemaal in zijn. Pyfferoen uit Heule (Kortrijk) is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in zonwering en rolluiken.

Dit West-Vlaamse familiebedrijf combineert de assemblage van zonweringproducten en rolluiken van het merk AVZ met de verdeling van screens, zonneluifels, terrasoverkappingen, sectionaalpoorten, ramen en deuren, raamdecoratie en motoren van diverse andere bekende merken, zoals weinor, STOBAG, Schüco, AluK, VELUX, Anaf, Door Company, Luxaflex®, LouvreDrape en Becker. Het team van Pyfferoen staat niet alleen in voor de verkoop en de montage, maar verzorgt ook de service en het onderhoud van de systemen.

Vijf generaties ervaring

De geschiedenis van familiebedrijf Pyfferoen gaat terug tot 1845 toen Clement Pyfferoen een houtzagerij opstartte, die jaren later zou uitgroeien tot een gerenommeerde schrijnwerkerij. Elke volgende generatie legde vervolgens zijn eigen accenten, zoals zonwering en rolluiken, de productie van ramen van en zelfs het regelen van uitvaarten!

“Toen mijn vader Jan op 36-jarige leeftijd overleed, besloot mijn moeder de firma voor mijn zuster Sigrid en mijzelf voort te zetten, maar dan wel met de volle focus op zonwering en rolluiken”, vertelt de huidige zaakvoerder Karl Pyfferoen. “Sinds 2008 heb ik de leiding over een firma die gestaag groeit. In 2013 hebben we een gloednieuwe showroom van 300 m² en een atelier van 2000 m² geopend op de voormalige site van de hoeve ’t Goed de Magerebeke in Heule. Vandaag maken we ons stilaan klaar voor de zesde generatie!”

Assemblage van zonwering en rolluiken

“Pyfferoen heeft vandaag een stevige reputatie in de markt dankzij de eigen assemblage van kwaliteitsvolle knikarmschermen, verandazonwering, pergolazonwering, verticale screens en rolluiken van het merk AVZ”, vindt Karl Pyfferoen. Zo biedt het zonweringbedrijf met de SolidScreen een windvaste screen met rechte, afgeschuinde of afgeronde kap in verschillende maten en kleuren, ideaal voor raampartijen tot 500 cm in enkele uitvoering en groter in gekoppelde variant.

Het assortiment omvat ook verschillende knikarmschermen. Terwijl de Gota leverbaar is met een breedte tot 550 cm bij een uitval van 300 cm en 600 cm bij een uitval van 250 cm, is de Oliva beschikbaar met een breedte van 600 cm bij een uitval van 350 cm of 650 cm breed bij een uitval van 300 cm. “Beide systemen zijn fraai afgewerkt met een mooie cassette met respectievelijk druppel- en olijfvormige zijkappen”, aldus Pyfferoen. “Ze en zijn uitgerust met speciale montagesteunen, geschikt voor muur- en plafondbevestiging. Deze steunen zijn uitgerust met een inhaaksysteem die de plaatsing vereenvoudigen.” De Senza is dan weer leverbaar met een uitval van 150, 200, 250, 300 of 350 cm en een maximale breedte van 750 cm in enkelvoudige en zelfs 1500 cm in gekoppelde uitvoering.

“Om deze knikarmschermen een persoonlijk tintje te geven en perfect op de omgeving af te stemmen, bieden we de keuze uit een ruim assortiment zonweringdoeken van Dickson Constant”, licht de zaakvoerder toe. “Deze acryldoeken zijn zonwerend, υ

maar ook vuil- en waterafstotend. Ze beschermen tegen uv-straling en houden afhankelijk van de doekkeuze tot meer dan 90% van de zonnewarmte tegen.” Dezelfde acryldoeken worden ook gebruikt voor de Summerlight verandazonwering en voor de pergolazonweringen Piazzola en Solidare (windvast) en de verschillende types vrijstaande overkappingen uit de Cubola serie.

Samenwerken met topmerken

Naast de assemblage van deze producten is Pyfferoen ook al vele jaren een trouwe verdeler van de zonweringen, glasdaken en textiele daken van weinor, de lamellendaken van STOBAG, de sectionaalpoorten van Door Company, de ramen en deuren van Schüco en AluK, de dakramen van VELUX, de voordeuren van Anaf, de motoren en besturingen van Becker en de raamdecoratie van Luxaflex® en LouvreDrape.

“We kiezen bewust voor een samenwerking voor de lange termijn, met sterke merken, waardoor we onze klanten steeds de nieuwste technologieën en systemen kunnen aanbieden”, zegt Karl Pyfferoen. “In onze ruime showroom kunnen ze terecht voor een totaalaanbod in zonwering, interieur en outdoor living. We luisteren naar wat de klant wil en gaan dan samen op zoek naar een gepaste oplossing. We assembleren de eigen producten in ons atelier en zorgen voor de montage en de service bij de klant. De laatste jaren focussen we ons ook weer op schrijnwerk in het algemeen, zodat we onze klanten een nog breder aanbod kunnen garanderen.”

Toekomstplannen

Bij het West-Vlaams familiebedrijf Pyfferoen wordt duidelijk niet stil gezeten. Doel is om het dealernetwerk, dat voornamelijk uit schrijnwerkers en schilders bestaat, verder uit bouwen met solide partners die over de nodige kennis beschikken om de producten zelf, of met ondersteuning van de technische mensen van Pyfferoen te monteren. “Door de stijgende vraag, ook in deze periode waarin corona heerst, zijn er plannen om ons team uit breiden”, zegt de zaakvoerder Karl Pyfferoen tot besluit. “Nu ga ik zelf nog heel veel op locatie om te helpen bij montage en service. Dat is nog steeds een belangrijke bron van informatie voor de verdere optimalisatie van onze assemblage en service. Maar in de toekomst wil ik me meer gaan focussen op verkoop en ondersteuning.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details