Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Beter beschermd tegen weersinvloeden en een hoger rendement’
De SOLARZIP kan eenvoudig worden geplaatst.

‘Beter beschermd tegen weersinvloeden en een hoger rendement’

Solar pionier heeft een streepje voor

“Solar aandrijving is de toekomst”, zegt eigenaar Jo Blommé van BC Sunprotection enthousiast. “Fabrikanten waren in het begin sceptisch, maar we zien nu dat solar aandrijving steeds belangrijker wordt. Deze toepassing is niet meer weg te denken in de wereld van de duurzame zonwering. Wij waren ons daar 14 jaar geleden al van bewust! De voordelen op het gebied van duurzaamheid en montage zijn evident.” 

Normaal daglicht volstaat om de accu op te laden.

BC Sunprotection is al 30 jaar partner van Bubendorff in de Benelux en meer dan 14 jaar actief als distributeur van zonwering en rolluiken met solar aandrijving. “Als pionier op het gebied van solar techniek hebben wij jaren technologische voorsprong”, aldus Blommé. “Ondertussen zijn er al tal van alternatieven beschikbaar – de ene al wat goedkoper dan de andere – maar wij bieden een keihard totaalverhaal. Ik geloof niet in de goedkoopste zijn, ik geloof in een goed en betrouwbaar product.” 

BC Sunprotection is verdeler van de twee merken Bubendorff en Solaise. Bubendorff is een Duitse fabrikant van rolluiken en motoren, terwijl Solaise het eigen merk van het bedrijf is. “Voor de screens en rolluiken van Solaise gebruiken wij voornamelijk de motoren van Bubendorff. Daarnaast maken we ook meer en meer gebruik van Somfy io motoren, aangezien ook hier de betrouwbaarheid begint te verbeteren.” Volgens Blommé is de kwaliteit en betrouwbaarheid van de Bubendorff motoren een grote troef voor BC Sunprotection. “De hoogwaardige zonnecellen hebben geen direct zonlicht nodig, maar alleen daglicht – UV. Zij kunnen op elke gevel worden gemonteerd, ongeacht de oriëntatie. Daarnaast is de accu geïntegreerd in de motor. Daardoor is hij beter beschermd tegen weersinvloeden, gaat hij langer mee en is het rendement beduidend hoger. Niet voor niets geven wij 7 jaar garantie!” 

Solar zonwering wordt steeds belangrijker.

De producten die BC Sunprotection verdeelt, worden op een duurzame manier geproduceerd. “We vinden het belangrijk om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en die gedachte trekken wij door naar onze partners. Zo stak Bubendorff ruim 15 miljoen euro in verduurzaming en de aanleg van 8500 zonnepanelen – 17.000 m2 – en stoot nu 75% minder CO2 uit. Daarnaast verbruikt de fabrikant 40% minder primaire energie dankzij de optimalisatie van het productieproces, een uitzonderlijk resultaat!” 

De SOLARZIP is een zipscreen op zonne-energie van Bubendorff.

Bubendorff combineert het beste van twee producten

“Tot vorig jaar bood Bubendorff twee soorten solar rolluiken aan, met geïntegreerde of met opbouw zonnecellen”, vervolgt Blommé. “De geïntegreerde versie bood iets te weinig kleur­opties, terwijl de opbouwvariant minder elegant was, maar wel beschikbaar in verschillende kleuren. De nieuwe variant combineert de elegantie van geïntegreerde zonnecellen met een groot aantal kleuropties, waardoor het aanbod een stuk eenvoudiger wordt. Daarnaast is het solar rolluik met kantelbare lamellen een grote aandachtstrekker bij BC Sunprotection. Het is een buitenjaloezie, met alle voordelen van een rolluik.” 

Binnen het merk SOLAISE levert BC Sunprotection de SOLARZIP® screens en SOLARROLLUIKEN. “Zij zijn een ideale aanvulling op de producten van Bubendorff”, besluit Blommé. “Op deze manier kunnen wij onze klanten een zeer uitgebreid assortiment rolluiken en zonwering leveren, in alle RAL-kleuren zonder meerprijs. Met Solaise screens en rolluiken haalt de zonweringspecialist sterk competitieve en betrouwbare producten in huis, waar dankzij ons gemotiveerde serviceteam een uitstekende nazorg aan verbonden is.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details