Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Betalux®: ‘We zijn ambachtelijk, maar ook geautomatiseerd, flexibel, multidisciplinair, vooruitstrevend…’

Betalux®: ‘We zijn ambachtelijk, maar ook geautomatiseerd, flexibel, multidisciplinair, vooruitstrevend…’

Als je oude foto’s van willekeurige historische binnensteden in Nederland ziet, zie je veel meer uitvalschermen dan markiezen. Toch heeft de markies de naam de oudste zonwering te zijn. Iets soortgelijks geldt voor de bouw van markiezen. (Markiezen worden gebouwd, niet gemaakt.) Alle zonwering wordt op maat gemaakt en heeft dus een grote mate van ambachtelijkheid, toch kleeft dat imago het meest aan de markies. 

Het historische en ambachtelijke imago heeft de markies zeker geen schade gedaan. Integendeel. Deze vorm van zonwering is onveranderd populair, merkt men ook bij Betalux® Markiezen in Bolsward, gespecialiseerd in markiezen en baldakijnen voor particuliere en commerciële toepassingen. “We produceren voor onze eigen dealers, maar ook onder private label”, aldus directeur Michel Wierda. 

Betalux® Markiezen uit Bolsward is gespecialiseerd in markiezen en baldakijnen. “Omdat we specialist zijn, komen markiezen bij ons nooit in de verdrukking”, stelt Wierda vast. “Bij een totaalleverancier is dat vaak wel zo, maar onze focus is volledig op het bouwen van markiezen gericht.” 

Markiezen combineren perfect met historische bouwstijlen.

Kunststof kap

Betalux onderscheidt zich op verschillende manieren van andere markiezenbouwers, meent Wierda. “Bijvoorbeeld door de kunststofkappen die we een aantal jaren geleden hebben geïntroduceerd. Amper van hout te onderscheiden, ongevoelig voor vocht en onderhoudsarm. Afgewerkt in een kleur naar wens hebben ze een prachtige houtuitstraling. De onderdelen zijn voorgeboord, wat bij de montage behoorlijk wat tijdwinst oplevert.” 

De bouw van een fors bemeten klapmarkies voor een horecazaak.

Dubbele dekplank

Volgens Michel Wierda kun je een markiezenbouwer herkennen aan de kap. “Betalux® staat bekend om de markieskap met dubbele dekplank. Daarnaast hebben we ook het type Fryslân. Dat heeft hetzelfde zijschot, maar slechts één dekplank. De stormlat is bij elk model standaard. Met onze computergestuurde freesbank zijn we flexibel in de vormgeving en kunnen we elk kunststof – maar ook houten – zijschot naar klantwens vormgeven. Een speciale vorm maken voor een private label behoort ook tot de mogelijkheden.” 

Markiezen combineren perfect met historische bouwstijlen.

Horeca- en kapsalonmarkiezen

Een aanzienlijk deel van de markiezen die Betalux® Markiezen produceert, zijn horeca- en kapsalonmarkiezen, vaak voorzien van tekst en logo’s die met de hand op de markies worden geschilderd. Voor deze doelgroepen heeft Betalux® de websites www.horecamarkiezen.nl en www.kapsalonmarkiezen.nl geregistreerd. “Als mensen op internet op dit soort markiezen zoeken, komen ze al snel op onze website terecht”, aldus Wierda. “Wij verwijzen ze dan door naar één van onze dealers, die we ondersteunen met een commercieel plan en mooie, speciaal op horeca en kapsalons gerichte folders. Op onze sites staan geen prijzen of dealernamen. Dat houden we bewust heel objectief.” 

Aandacht en aftersales

In 2020 is Betalux® begonnen om een nieuwe look and feel te ontwikkelen. “In dat kader hebben we – ondanks de drukte van de afgelopen twee seizoenen – in eigen beheer een nieuwe huisstijl met een frisse, eigentijdse uitstraling ontwikkeld”, zegt Wierda. “Het is allereerst een kwaliteitsimpuls voor ons merk, niet zozeer een poging om veel meer dealers te werven. Kwaliteit en levertijden gaan bij ons hoog boven kwantiteit: we willen onze klanten optimaal kunnen bedienen en een optimale aftersales kunnen bieden!” 

Team Betalux®

Sinds 2003 ligt de focus van Betalux® volledig op markiezen. “Dat we van markiezen ons speerpunt hebben gemaakt, is een goede zet geweest”, meent Wierda. “Het heeft ons geen windeieren gelegd. Vanuit Friesland beleveren we klanten in heel Nederland, maar ook in België en Duitsland. Wij bezorgen alles zelf, desgewenst ook op locatie. We weten dat de producten in perfecte staat worden afgeleverd en het is ook goed voor de klantcontacten.” 

“De menselijke maat is belangrijk voor ons”, sluit Wierda zijn betoog af. “We gaan goed om met onze concullega’s en als het nodig is, helpen we elkaar. We gaan ook goed om met onze klanten. De zonweringbranche is nog betrekkelijk kleinschalig, met korte lijnen. Zelf sta ik ook nog regelmatig onderdelen in te pakken of ga met de bus op pad om markiezen bij onze klanten af te leveren. Die klantcontacten zijn waardevol. Doordat ik als ondernemer ook op de werkvloer betrokken ben, blijf ik feeling houden met het personeel en het product. Wat mij betreft is dat is een voorwaarde als je leidinggeeft aan een productiebedrijf als Betalux®. Wij doen hier alles met een hecht en betrokken team – Team Betalux® – met als doel om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details