Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Betalux® levert markiezen en baldakijnen in alle modellen en vormen
Dankzij hun onderhoudsvriendelijkheid zijn de kunststof kappen van Betalux® een groot succes.

Betalux® levert markiezen en baldakijnen in alle modellen en vormen

HET DOEL IS OM DE KLANT VOLLEDIG TE ONTZORGEN

“Waarin we ons als Betalux® onderscheiden?”, herhaalt Michel Wierda de vraag. “Bijvoorbeeld door het feit dat we de enige in Nederland zijn met een kunststof omkasting voor onze markiezen. Ze ziet eruit als hout – veel mooier dan aluminium – en is sterk en onderhoudsarm. Een duurzaam product dat niet verrot.”

“Overigens maken we hier alles, ook markiezen uit aluminium en hout”, gaat Wierda verder. “We produceren ook onder private label en leveren ook halffabricaten. Bij Betalux® doen we alles zelf en dat vinden we heel belangrijk. Tot en met het met de hand schilderen van beletteringen en logo’s. Medewerker Jan, die dat al jaren doet, is een echte artiest!”

Het met de hand schilderen van beletteringen en logo’s: medewerker Jan is een echte artiest

“De focus voor Betalux® verschuift nu naar de presentatie. Marketing is heel belangrijk, realiseren we ons maar al te goed. Dat we goede markiezen maken, is inmiddels een zekerheid en alom bekend. We moeten nu de volgende stap zetten.”

Aftersales en aandacht

“De volgende stap zit hem vooral in de service en uitstraling van ons bedrijf. Op onze stand op Polyclose 2020 in Gent waren we al begonnen met het neerzetten van de nieuwe look and feel. De nieuwe huisstijl met zijn frisse, eigentijdse uitstraling bijvoorbeeld, die door team Betalux® – ondanks de drukte van de afgelopen twee jaar – helemaal zelf, in eigen beheer is ontwikkeld en inmiddels zo goed als staat.”

“We zouden nog meer dealers kunnen hebben als we daar energie in zouden steken, maar kwaliteit en levertijden staan bij ons hoog in het vaandel. Meer dealers houdt in dat we meer arbeidskrachten nodig hebben en met name daar wringt de schoen in de huidige arbeidsmarkt. Een lastig probleem waar wij tegenwoordig mee te maken hebben. Handige mensen met de juiste arbeidsmoraal zijn nu eenmaal niet meer zo gemakkelijk te vinden!”

“Heel belangrijk – voor elk bedrijf en dus ook voor ons – is klachtenafhandeling: Een klacht wordt bij team Betalux® behandeld als een order. We lossen elke klacht eerst op en zoeken daarna wel uit waar ze is ontstaan, bij de dealer of bij ons. Als mensen niet meer klagen, moet je gaan opletten… Als er geen interactie meer is, ben je de klant eigenlijk al kwijt. Dat is dus eigen schuld, want dan is er te weinig tijd besteed aan de relatie met de klant.”

Team Betalux®

Betalux® bestaat inmiddels ruim 40 jaar. Sinds 2003 ligt de focus volledig op markiezen. “Dat we van markiezen ons speerpunt gemaakt hebben, is een goede zet geweest”, constateert Wierda. “Er waren al zoveel totaalleveranciers, dat wij er bewust voor hebben gekozen om ons te specialiseren. En niet zonder succes, want de focus op de markiezenmarkt heeft voor een behoorlijke groei gezorgd. Onze reikwijdte vanuit Friesland is groot. Zo leveren we ook aan dealers in Brugge, Antwerpen en Duitsland. Wij bezorgen al onze markiezen zelf, in overleg ook op locatie. Afstand is geen issue. Wat dat betreft hebben we een superservice ten opzichte van veel van onze concurrenten.”

“Onze contacten met een aantal andere markiezenbouwers is overigens prima en indien nodig helpen we elkaar. Beter samenwerken dan elkaar tegenwerken. De taart is groot genoeg”, constateert Wierda. “Betalux® wordt in de markt gezien als een autoriteit op het gebied van markiezen. Wij weten waar we het over hebben en zijn van de eerste tot de laatste stap betrokken. Ik sta ook zelf doosjes in te pakken en ga met de bus op pad om markiezen uit te leveren. Doordat ik als ondernemer ook op de werkvloer betrokken ben, blijf ik feeling houden met het personeel en het product. Wat mij betreft is dat is een voorwaarde als je leiding geeft aan een productiebedrijf zoals Betalux®. Wij doen hier alles met een hecht en betrokken team – Team Betalux® – met als doel om onze klanten volledig te ontzorgen.”

Betalux Markiezen Industrie

De Marne 30, 8701 PT Bolsward, Nederland

T +31 (0)515 573 737

E info@betalux.nl

W betalux.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details