Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Beck+Heun presenteert oplossingen voor vluchtwegen

Beck+Heun presenteert oplossingen voor vluchtwegen

Beck+Heun biedt zes mogelijkheden aan om een ingebouwd rolluik, buitenjaloezie of verticale doekzonwering in een noodgeval handmatig of elektronisch te openen.

De eisen voor vluchtwegen verschillen van land tot land, maar feit is dat er oplossingen moeten zijn om een pand bij brand te verlaten, ook als rolluiken, buitenjaloezieën of verticale doekzonwering gesloten zijn en een vluchtweg blokkeren. Elektrisch bediende systemen moeten bij brand of stroomuitval altijd geopend kunnen worden.

De motor met accu is een comfortabele manier om een vluchtweg te creëren. Hij functioneert of door een knopbediening of volledig automatisch als hij aan een rookmelder is aangesloten. (Bron: Warema.)

 

Aanbevelingen voor het beschaduwen van vluchtwegen

Om vluchtwegen te beschaduwen zijn er meerdere mogelijkheden. Dat zorgt voor een uitdaging voor architecten en aannemers om met een geschikte oplossing te komen. Die moet niet alleen aan esthetische eisen voldoen, maar ook de veiligheid waarborgen. Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld een intuïtieve bediening. Beck+Heun biedt zes oplossingen voor de noodbediening van ingebouwde rolluiken en buitenjaloezieën bij vluchtwegen aan.

  • Bandoplossing SecuKit voor rolluiken en zipscreens – SecuKit is een aanvullende mechanische bediening middels een band, waarmee een neergelaten rolluik of zipscreen bijvoorbeeld bij stroomuitval kan worden geopend.
  • Aanvullende bediening middels een handslinger voor rolluiken en buitenjaloezieën – De handslinger biedt een mechanisch alternatief voor een normaal elektrisch bediend rolluik of buitenjaloezie.
  • Rolluikpantser met breekbeveiliging – Kunststof rolluikpantsers kunnen van speciale, gemarkeerde lamellen worden voorzien die gemakkelijk van binnenuit kunnen worden gebroken om het pantser te splitsen, waardoor het gemakkelijk naar buiten kan worden verwijderd.
  • Oplossingen met accu voor rolluiken en buitenjaloezieën – De oplossing met accu bestaat uit een 12 V gelijkstroom motoraandrijving, een vluchtwegmodule en een accupack. De module bewaakt de acculading. Bij stroomuitval blijft de motor door de accu te gebruiken. De module en de accu worden achter de schakelaar in een grote, dubbele wanddoos ingebouwd.
  • Noodstroom-kit voor buitenjaloezieën – De noodstroom-kit voor buitenjaloezieën bestaat uit een onderbrekingsvrije stroomvoorziening plus een motorsturing die voortdurend de functionaliteit van het systeem controleert. In een noodgeval kunnen hiermee tot drie installaties met 230 V aandrijvingen worden bediend.
  • Noodset voor buitenjaloezieën – Deze speciaal voor buitenjaloezieën ontwikkelde set voldoet aan DIN 18650 en is TÜV-gecertificeerd. De noodbediening wordt manueel, met een drukknop of automatisch via de brandmeldinstallatie in werking gesteld. Opmerkelijk is dat de buitenjaloezie in ongeveer twee seconden wordt geopend. De noodset voor buitenjaloezieën bestaat uit een extra aandrijving met eigen stroomtoevoer in de kast van de buitenjaloezie en een besturing met accuvoeding. Om de veiligheid continu te garanderen, controleert de intelligente besturing een keer per dag alle aangesloten componenten, zoals de motor en de accu.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details