Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Becker Benelux is méér dan rolluiken en zonwering’
De smarthome huiscentrale CC41 CentralControl is niet alleen functioneel, maar ook apart vormgegeven.

‘Becker Benelux is méér dan rolluiken en zonwering’

Voor elke domotica-situatie een duurzame oplossing

Met zijn aandrijvingen en besturingen voor rolluiken en zonwering, ‘made in Germany’, biedt Becker al sinds 1921 wereldwijd oplossingen om leven, wonen en werken te vereenvoudigen. “Maar onze buismotoren zijn ook in veel andere branches toepasbaar, waaronder in rook- en brandmeldingssystemen, in de kassenbouw, in zwembadafdekkingen en de gezondheidszorg”, weten ze bij dochtermaatschappij Becker Benelux in Maastricht.

Becker heeft de evolutie van buismotoren van dichtbij meegemaakt. Waar er zo’n vijfentwintig jaar geleden nog maar één type buismotor met een mechanische eindschakelaar bestond, volgden daarna buismotoren met elektronische eindschakelaar en uiteindelijk de op afstand bediende buismotoren. Becker was daarbij altijd een trendsetter, aldus een woordvoerder van Becker Benelux: “Al negentien jaar geleden introduceerden wij de Centronic met de nieuwste zendfrequentie 868,3 MHz. In de loop van de tijd zijn de motoren voorzien van een aantal extra functies, waaronder hindernisherkenning, omhoogschuifbeveiliging en doekontlasting. En anno 2023 kan de Centronic via de Becker-app vanaf elk punt in huis of zelfs in de hele wereld worden aangestuurd.”

Becker heeft de evolutie van buismotoren van dichtbij meegemaakt.

Centronic Plus

De nieuwste generatie buismotoren van Becker heet Centronic Plus. “Het bijzondere van deze motoren is dat ze bidirectioneel werken, waardoor de actuele status van de apparaten altijd via de app kan worden opgevraagd. Zoals dat voor de meeste oplossingen van Becker geldt, zijn deze nieuwe buismotoren compatibel met de bestaande zenders en motoren van het Centronic-programma. Dat wordt door onze klanten zeer gewaardeerd. Ook nieuw in het Centronic-programma is de huiscentrale CC41, waardoor toepassingen in huis met de Becker-app, smartphone, tablet of bedienpaneel eenvoudig kunnen worden bediend.” 

Al sinds jaar en dag onderscheidt Becker zich doordat alle producten volledig in eigen beheer op de Duitse hoofdzetel worden ontwikkeld en geproduceerd. Daardoor is ‘deutsche Gründlichkeit’ altijd verzekerd. “Daarnaast staan flexibiliteit, uitstekende service en ondersteuning en korte en betrouwbare levertijden bij ons voorop. Om onze klanten in de hele Benelux optimaal te leren werken met onze systemen, bieden wij daarnaast geregeld producttrainingen aan.” In de loop der jaren is Becker zich daarbij op de meest uiteenlopende branches gaan richten. “Wij zijn méér dan alleen maar rolluiken en zonwering. De buismotoren van Becker zijn dusdanig flexibel ontworpen dat ze heel breed toepasbaar zijn. Voor elke domotica-situatie bieden wij een betrouwbare en duurzame oplossing.”

De aandrijvingen van Becker Benelux zorgen onder meer op de volgende gebieden voor automatische beweging: 

• Rook- en brandmeldingssystemen, waarbij kan worden gedacht aan Fail Safe-buismotoren voor rook- en brandwerende schermen/rolluiken

• DC-aandrijvingen voor zwembadafdekkingen en verschuifbare zwembaddaken

• Gemotoriseerde beschaduwingssystemen en raamsystemen voor de kassenbouw

• Aandrijvingen voor het heffen of neerlaten van sporttoestellen, zoals basketbalschermen 

• Hulpmiddelen voor het voortbewegen en opstaan van mensen met een handicap

SolarKit SK460

Bij Becker staat milieubewustzijn hoog in het vaandel. Een goed voorbeeld daarvan is de nieuwe Solar-Kit SK460: dankzij deze netstroom-onafhankelijke oplossing kunnen nu ook rolluik- en screentoepassingen via een solar paneel van stroom worden voorzien. Deze innovatieve motoroplossing op zonne-energie omvat een gelijkstroom buismotor van 6 of 10 Nm, voorzien van een elektronische eindschakelaar, softstart-softstop-systeem en blokkeerfunctie. De motoren kunnen op afstand worden bestuurd met een Centronic-zender, met dezelfde instellingen als andere van afstand bediende buismotoren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details