Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuws

Becker-Benelux heeft de nieuwe aandrijfseries “E33” en “C33” ontwikkeld.

Schermafbeelding-2022-12-21-om-12.07.04

21 december 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Werkt nog steeds bij stroomuitval!

Stroomuitval is nu een toenemend probleem omdat elektriciteitsnetten gevoelig zijn voor eventuele stoomuitval. Hierdoor kunnen soms korte stroomonderbrekingen ontstaan door bijvoorbeeld onweer of slecht weer. In deze situaties is het natuurlijk erg handig als je je scherm nog met de hand kunt bedienen. Stroomuitval vormt met name een bedreiging voor zonweringen met een elektrische zonweringsaandrijving, omdat deze niet meer kunnen reageren op onweer of regen en het gevaar bestaat dat de zonwering hierdoor beschadigd raakt. 

Daarom heeft Becker-Benelux de nieuwe aandrijfseries “E33” (met elektronische eindschakelaar) en “C33” (met geïntegreerde afstand bediening) ontwikkeld. Deze series zijn voorzien van een extra eenvoudig te bedienen noodhandzwengel zodat ze ook bij stroomuitval normaal kunnen worden bediend. Met de zwengel kan de luifel altijd veilig worden ingeschoven. De series zijn ontworpen voor installatie in eigendommen van eindklanten en ook in de Horecasector. Gebruiksgemak is altijd een belangrijk aandachtspunt bij de ontwikkeling.

Soepel en snel terug naar de eindpositie

In vergelijking met oudere zonweringsaandrijvingen die in geval van nood met een handmatige slinger konden worden opgewonden, is de overbrengingsverhouding aanzienlijk verbeterd. Deze nieuwe aandrijvingen kunnen daardoor veel sneller de bovenste eindpositie bereiken.

De aandrijfsystemen E33 en C33 van Becker zijn een ideale oplossing voor een betrouwbare zonwering buitenshuis. In geval van nood kan de luifel nu bijna moeiteloos worden teruggedraaid. Geen ander elektronisch aandrijfsysteem kan zo gemakkelijk met de hand worden verplaatst. Beide aandrijvingen kunnen na handmatige bediening ook zelfstandig hun eindposities weer bereiken, zonder tussenkomst van een monteur die opnieuw moet afstellen.

De nieuwe serie aandrijvingen is uitgerust met andere belangrijke functies die optioneel kunnen worden geactiveerd. Ze zijn voorzien van een handige doekspanfunctie zodat u jarenlang kunt genieten van het doek op de voortent. Met name bij verandazonweringen is het belangrijk dat het doek bij het bereiken van de onderste eindpositie kort weer kort wordt gespannen. De E33- en C33-aandrijvingen trekken de stof een beetje terug, zodat deze niet doorhangt en rimpels vormt.

Om de luifel extra te beschermen, is de drive-serie ook uitgerust met een optionele doek correctie functie. Nadat het scherm volledig is ingeschoven, beweegt het scherm iets in de tegenovergestelde richting om het doek minder te belasten en ervoor te zorgen dat het niet te strak wordt opgerold. 

Bovendien kan het stopgedrag van beide typen aandrijving worden omgeschakeld tussen “zacht”, wat meestal nodig is bij open knikarmscherm, en “hard”. Zo blijft de cassette van een cassettescherm altijd stevig gesloten en is het scherm betrouwbaar beschermd tegen weersinvloeden

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details