Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
AVZ-Group profileert zich als Smart Solar Shading Partner
Soms kunnen juist uitvalschermen de beste oplossing zijn.

AVZ-Group profileert zich als Smart Solar Shading Partner

Zoveel verschillende bouwsituaties, zoveel verschillende wensen en eisen, zoveel verschillende zonweringen. Maar welke keuze is nu de beste? “Met meer dan 60 jaar ervaring in de zonweringbranche plus een assortiment dat reikt van rolluiken tot markiezen, weten wij wat er gevraagd wordt”, reageert milieu- en duurzaamheidsmanager Sabine Welman van AVZ-Group. 

Vanaf 1 januari 2021 moeten vergunningaanvragen voor alle nieuwbouwprojecten, zowel voor woningbouw als voor utiliteitsbouw, voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG). Daarnaast moeten ze voldoen aan de grenswaarde TOjuli, om de kans op temperatuuroverschrijding te beperken. 

“Nu duurzaamheid en regelgeving daaromtrent een steeds prominentere rol gaan spelen bij de keuze van zonwering, worden ook de berekeningen omtrent de energieprestatie van zonwering ingewikkelder”, aldus Sabine Welman. “Dat kan opgeteld nogal overweldigend zijn. Om deze reden helpen wij onze klanten graag met een duurzaam totaaladvies op maat.” 

“Iedereen kent het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’”, vervolgt Sabine Welman. “Wanneer we kijken naar de invloed van zonwering op de eisen die BENG en TOjuli stellen, is er welhaast geen treffendere overeenkomst mogelijk. Zonwering heeft een preventieve functie en zorgt ervoor dat binnenruimte van woningen en gebouwen minder opwarmen. Wanneer een ruimte niet of significant minder opwarmt, hoeft ze ook niet gekoeld te worden. Dat bespaart kostbare energie en is dus beter voor het milieu, zo simpel is het.” 

Screens om opwarming van de binnenruimte te voorkomen.

Maar welk zonweringproduct past het best bij een bepaalde bouwsituatie? Gaat de eindgebruiker voor screens of toch voor uitvalschermen? Welke invloed heeft de kleur van het doek? De berekening die nodig is om het juiste antwoord op deze vragen te formuleren, is – mede door alle variabelen waarmee rekening moet worden gehouden – alles behalve simpel. Daar is vakkennis voor nodig. Om de aanwezige kennis over deze materie binnen AVZ-Group te borgen, hebben tientallen medewerkers in juni 2021 deelgenomen aan de Smart Solar Shading Advisor cursus van ES-SO, de koepel van Europese zonweringorganisaties. In de cursus is dieper ingegaan op de energiebesparende oplossingen die zonwering kan bieden en de steeds belangrijkere rol hiervan binnen de bouwregelgeving. 

“De extra inzichten die onze medewerkers hier hebben opgedaan, gecombineerd met onze jarenlange ervaring en het brede scala aan zonweringproducten in ons leveringsprogramma, stelt ons in de gelegenheid om onze klanten van een duurzaam Smart Solar Shading totaaladvies te voorzien”, besluit Sabine Welman. “zo kunnen we de zonweringspecialist op het gebied van duurzaamheid ondersteunen en ontzorgen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details