Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Teun Megens, Marcel Schotanus, Jan Maas, Wil Heijmans, Sabine Welman, Martijn van Dijk en Niels Beerens van AVZ Group en Bram van Wetering en Davey Eeltink van de Normec Group – inspectie & certificering, die het certificaat hebben uitgereikt.

AVZ-Group behaalt certificaat CO2-prestatieladder niveau 3

‘Verduurzamen doe je samen!’

AVZ-Group, waarvan AVZ, SunStock, Hylas en Smits Rolluiken & Zonwering deel uitmaken, heeft bekendgemaakt dat het certificaat CO2-prestatieladder niveau 3 is behaald. De CO2-prestatieladder kent vijf niveaus, waarvan de eerste drie betrekking hebben op de CO2-uitstoot van de eigen organisatie en de laatste twee op de uitstoot binnen de volledige keten van leverancier tot klant.

Het reduceren van CO2-uitstoot wordt steeds belangrijker, ook in het bedrijfsleven. Met de CO2-prestatieladder wordt de CO2-uitstoot in kaart gebracht, wat een aanzet is voor maat­regelen om de uitstoot verder te verlagen. Het gaat daarbij om CO2-bewust handelen zowel binnen de bedrijfsvoering als bij projecten. 

Duurzaamheid in het DNA van AVZ-Group

“Als organisatie nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de effecten op People, mens, Planet, milieu en Profit, economie”, zegt Milieu & duur­zaam­heidsmanager Sabine Welman van AVZ-Group. “Om bewuste keuzes te maken, hebben we in 2021 een CO2-management­systeem geïntroduceerd. Het stelt ons in staat om ons jaarlijkse energieverbruik in kaart te brengen, met als doel om dat op termijn te verminderen.” 

“In 2021 bedroeg de totale CO2-uitstoot van AVZ-Group 940,1 ton”, gaat Sabine Welman verder. “Om die te compenseren zouden er jaarlijks 47.000 bomen moeten worden geplant, een signaal dat we aan de bak moeten om onze uitstoot te reduceren. Het doel is om in 2025, ten opzichte van 2021, 49% minder CO2 uit te stoten.”

Om dat te bereiken, wil AVZ-Group een aantal maatregelen doorvoeren, zoals de overstap naar groener gas en 100% Nederlandse groene stroom, het installeren van slimme thermostaatknoppen, het vervangen van gasheaters, het tegengaan van warmteverlies in de productie­omgeving, ledverlichting, zonnepanelen, hybride of elektrische auto’s bij vervanging, het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s en de introductie van een fietsplan. 

‘Verduurzamen doe je samen’

“Het behaalde CO2-prestatieladder certificaat niveau 3 is een mooie stap in het duurzaamheidsbeleid van AVZ-Group”, meent CEO Niels Beerens. “Maar we zijn er nog niet en zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die we hebben om onze planeet leefbaar te houden, voor onszelf en komende generaties. Daarom hebben we duurzaamheid als een van vier strategische pijlers in ons beleid opgenomen. We willen investeren in een duurzame toekomst en werken aan een beter milieu. AVZ-Group doet dat graag samen met zijn partners. Heeft u ideeën hoe wij onze CO2-uitstoot kunnen verlagen of efficiënter kunnen werken? Laat het ons weten op duurzaam@avzgroup.nl.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details