Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
AVIASTA® en Clipzip®: Ontworpen en ontwikkeld met specifieke thermoplastische materialen om de functionaliteit van zonweringsystemen te verbeteren

AVIASTA® en Clipzip®: Ontworpen en ontwikkeld met specifieke thermoplastische materialen om de functionaliteit van zonweringsystemen te verbeteren

Op Polyclose 2022 was het Zwitserse Plastex een opvallende nieuwkomer in de zonweringbranche. Het bedrijf is gespecialiseerd in plastic extrusie en spuitgieten en werkt voor diverse industrieën, waaronder de zonwering. AVIASTA® – naar het Griekse woord voor moeiteloos – en Clipzip® zijn producten van het bedrijf die voor strakke zipscreens zorgen. 

Het gepatenteerde AVIASTA® is een effectieve oplossing om een screendoek snel, gemakkelijk en veilig aan de doekbuis te bevestigen of ervan af te halen. De werkzaamheden kunnen bottom-up plaatsvinden, zonder dat de zonwering hoeft te worden gedemonteerd. Als het doek eenmaal aan de doekbuis is bevestigd, kan de installateur de doeklengte naar believen aanpassen. AVIASTA® is verkrijgbaar in twee versies, een voor de eerste installatie van een doek en een voor doekvervanging. 

Behalve (de)montagegemak biedt het gebruik van AVIASTA® ook esthetische voordelen. De bevestiging van een screendoek aan de doekbuis zorgt nogal eens voor ontsierende horizontale afdruklijnen in het doek. De AVIASTA®-montagestrips zijn echter zo vormgegeven dat ze geen oneffenheid op de doekbuis veroorzaken, waardoor zich geen afdruklijnen in het doek vormen. 

AVIASTA® is niet alleen innovatief, maar wordt ook nog eens duurzaam geproduceerd. Plastex hecht daar zeer aan omdat het bedrijf ervan overtuigd is dat duurzaamheid de toekomst heeft. AVIASTA® wordt in het eerste kwartaal van 2023 gelanceerd en wereldwijd in de markt gezet. 

De ClipZip® draagt bij aan strakke screendoeken, met AVIASTA® kan een screendoek gemakkelijk aan de doekbuis worden bevestigd.

ClipZip®

De afgelopen tijd heeft Plastex aan een ver­nieuwde zijgeleider uit thermoplastisch materiaal ontworpen, met over de lengte ervan een nauwkeurige aanduidingen voor de montage van veren of ‘clips’ om voor strakke zipscreens te zorgen. Het resultaat is het ClipZip®-systeem. 

De slim ontworpen, vakkundig uit hoogwaardige grondstoffen spuitgegoten clips zijn in de drie uitvoeringen Biflex, Maxi en Mini leverbaar. Ze maken het ClipZip®-systeem eenvoudig toepasbaar voor elk zipscreensysteem, bijvoorbeeld om de functionaliteit ervan aan te passen aan specifieke omstandigheden, zoals veel en/of aanhoudende wind. Het resultaat zijn zipscreens met een onberispelijke doekspanning. 

De clips zijn gemaakt uit materialen die voldoen aan de RoHS- en de REACH-voorschriften. Ze zijn getest voor 500.000 cycli, overeenkomend met vijf bewegingen per uur gedurende tien jaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details