Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Authentieke en comfortabele gezelligheid

Authentieke en comfortabele gezelligheid

Om de ruimte voor de klanten op het terras met uitzicht op het meer uit te breiden, heeft een gerenommeerde Italiaanse brewpub gekozen voor de Zenit pergola van Gibus, een elegant en functioneel ontwerp dat de esthetische impact van de uitgaansgelegenheid verhoogt en de accommodatiecapaciteit, zelfs in de koelere maanden, vergroot.

De gouden stranden van de Adriatische kust in Italië, zijn een populaire plek voor zomervakanties, maar het is op de glooiende heuvels van het achterland van Rimini dat je ten volle kunt genieten van de gastvrijheid, vriendelijkheid en hartelijkheid die de bewoners van Romagna uitstralen.

De Baldoria Brewpub is een van de beste voorbeelden van deze typisch Italiaanse levensstijl, die elk jaar miljoenen toeristen verleidt. Gelegen op een paar minuten van het centrum van Rimini en de snelweg, is het restaurant het resultaat van de herkwalificatie van de voormalige Velvet, een gerenommeerde rockdisco die veel beroemde muzikanten heeft zien optreden.

Het aanbod van de pub wordt gekenmerkt door vrolijkheid en gezelligheid: de goede Italiaanse keuken, bereid met voedsel van lokale oorsprong, wordt vergezeld door ongepasteuriseerd bier, handgemaakt met ingrediënten uit een korte toeleveringsketen in de interne brouwerij, die zichtbaar is door een groot raam vanuit de pub.

Verder heel veel vertier met muziek en live shows, voor een aperitief of een diner in het gezelschap van vrienden, familieleden en collega’s, of ook voor een evenement op maat voor groepen van meer dan 200 personen. In het aanbod van de brewpub  ontbreekt ook de juiste hoeveelheid ontspanning niet om te genieten op de picknickplaatsen en voor kinderspelletjes in het park, of om te wandelen langs de oevers van het meer.

Baldoria is gestructureerd in drie verschillende gedeeltes: de brouwerij met zichtbare distilleerderij, een overdekt restaurant met zijn buitenruimte en een café op de bovenste verdieping, bestaande uit een binnenruimte en een buitenterras. Om de activiteiten van het café te vergroten, dat intern geen grote ruimtes heeft om gasten te ontvangen, hebben de eigenaren ervoor gekozen om de aangrenzende buitenruimte teverbeteren, waardoor deze veelzijdiger en functioneler wordt en om zo de accommodatiecapaciteit van het lokaal uit te breiden, zelfs in de koelere maanden. Direct op het terras met uitzicht op het groen is, om de zone te beschermen tijdens buitenconsumptie,  onlangs een Gibus-ontwerp geïnstalleerd. Het betreft een Zenit pergola leunend tegen de muur van het gebouw en uitgerust met volledig transparante Click Zip verticale uitvalschermen. Gekenmerkt door een modulaire structuur met drie overspanningen past deze pergola met zijn stijl en functionaliteit bij de architectuur van het gebouw, waardoor een nieuwe ruimte tussen binnen en buiten wordt gecreëerd die bruikbaar is op elk moment van het jaar vanwege de overkapping en beschutting, maar die  ook verfraaid is door het prachtige uitzicht op het meer dat ondergedompeld ligt in het landschap.

Gekenmerkt door strakke en essentiële lijnen, sluit de Gibus pergola perfect aan bij de architectuur van de brewpub, niet alleen dankzij de minimale en eigentijdse volumes, maar ook dankzij de bijzondere tonaliteit corten die is gekozen voor de aluminium structuur, die geheel in lijn is met de industriële uitstraling van het restaurant

Dankzij het opvouwbare schuifdoek  waarmee hij is uitgerust, zorgt Zenit voor schaduw  en beschermt hij tegen neerslag. De ongeveer zeventig zitplaatsen bieden de klanten een bijzonder aangename ruimte  om te verblijven en dankzij de transparante zijschermen Click Zip met Cristal-doek zijn ze ook beschermd tegen wind en vochtigheid. In de tussenseizoenen kan bovendien het beweegbare afdak in enkele seconden worden gesloten en geopend, zodat de gasten van de Baldoria niet alleen kunnen genieten  van het menu, maar ook van de warmte van de zon.

Elegantie en comfort voor een gezellige plek

Gekenmerkt door eenvoudige en regelmatige vormen, is Zenit de op 90 °opvouwbare pergola van Gibus ontworpen om met smaak en elegantie de open ruimtes met uitzicht op historische of hedendaagse gebouwen te voltooien en om effectieve bescherming tegen zon en regen te bieden. De ideale oplossing voor hotels, restaurants, bars en voor elke plek met een buitenruimte die moet worden verbeterd niet alleenvanuit een functioneel maar ook vanuit esthetisch oogpunt. Zenit biedt ook een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van het thermisch comfort, waardoor het energieverbruik van het gebouw waartegen hij leunt, wordt verminderd.

Deze pergola heeft een draagstructuur die bestaat uit poten en balken die loodrecht op elkaar staan; Deze laatsten zijn vervaardigd van geëxtrudeerde aluminium profielen en verbonden door gegoten aluminium elementen, allemaal gepoedercoat en met elkaar verstevigd door middel van robuuste en duurzame roestvrijstalen schroeven.

De onderliggende ruimte wordt beschermd door een opvouwbare afdekking, die altijd parallel aan de vloer blijft en een verduisterend en waterdicht PVC-doek bezit dat eveneens een bescherming tegen UV-stralen, vorst, slecht weer en temperatuurveranderingen geeft. De geïntegreerde motorisering (RTS of IO Home-control) maakt het ook mogelijk om het doek te sluiten en te openen, al naar gelang de behoeften om de zonnestraling te moduleren en  zo steeds het gewenste comfortniveau te garanderen.

Als resultaat van het onophoudelijke onderzoek van het bedrijf, is er het mobiele dak dat  ook ontworpen is om de afvoer van het regenwater te optimaliseren. Ondersteund door de tussenprofielen leidt het doek de neerslag naar de omtrekbalken waar het gepatenteerde Anti-Splash-systeem spatten in de pergola vermijdt, terwijl de goten in de poten het water naar de grond afvoeren.

Zenit kan ook worden uitgevoerd met oplossingen voor zijsluiting (beglazing en ritsschermen) en met verwarmings- en verlichtingssystemen: deze laatsten kunnen van het spot-LED-type zijn, geïntegreerd in de tussenprofielen of langs de omtrekbalken en gekleurde RGB LED-strips, geïntegreerd in de omtrekbalken. Voor de verwarming zijn elektrische apparaten beschikbaar in infrarood, stralingsoppervlak en lange golf (IR-C).

Combineerbaar met voor- en zijkant, de Gibus Zenit pergola’s zijn  ontworpen in verschillende varianten: single-module eiland, met 4 poten en 6 poten; leunend tegen de zijkant en voorkant, met 2 en 3 poten.

In het geval van de Baldoria brewpub is Zenit uitgerust met Click Zip verticale uitvalschermen, gemaakt van Cristal-doek – een speciaal transparant materiaal dat beschermt tegen wind en vochtigheid en tegelijkertijd het beste zicht naar buiten biedt – de ideale oplossing om zelfs in de winter te gebruiken.

Geschikt voor het sluiten van ramen, deuren, pergola’s en beglazing, Click Zip jaloezieën kunnen ook worden geleverd in schaduw, verduistering of klamboe stof, voor gebruik in het zomerseizoen. Het Mag Lock-vergrendelingssysteem en de aluminium geleiders met rits zorgen voor een optimale glijding van het scherm, wat zorgt voor een effectieve weerstand tegen de wind.

KAART
  • Klant Baldoria Brewpub, Rimini, Italia
  • Pergola                         Gibus
  • Serie                            90°
  • Model                            Zenit
  • Zijschermen                 Click Zip Cristal

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details