Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Ambachtelijk ijs beschermd door ambachtelijke zonwering

Ambachtelijk ijs beschermd door ambachtelijke zonwering

Sunvas van swela voor markiezen

Echte vakkennis verloochent zich niet. Dat geldt zeker voor VanMartin uit Hierden, waar Martin Doornhof al meer dan twintig jaar maatwerk in stoffering levert. Scheepsstoffering is de corebusiness, dankzij de haven in het nabijgelegen Harderwijk. Doornhof werkt al 28 jaar als zelfstandig ondernemer en kent het klappen van de zweep. Sinds een jaar of zes maakt hij dankbaar gebruik van de Outdoor Fabrics die door swela worden geleverd. 

“Stoffering is een ervaringsvak”, opent Doornhof het gesprek. “Daar hoort bij dat je binnen je ambachtswerk bijblijft met de laatste ontwikkelingen. Daarom is swela een belangrijke leverancier voor ons. De ondersteuning die wij van hen ontvangen is top en hun doek geeft een echte meerwaarde aan de diensten die wij leveren.” 

Een markies bekleden past perfect binnen het plaatje
Wie in Harderwijk denkt aan stofferen, die denkt aan VanMartin. Zo kon het gebeuren dat een ambachtelijke ijssalon aanklopte bij Doornhof, met de vraag of hij een bestaande markies van nieuw doek kon voorzien. “Voor ons is dat zeker geen alledaags werk, maar wel een klus die past binnen ons expertiseveld.” De ijssalon had een nieuwe huisstijl gekregen en daar paste de bestaande markies in blauw-wit gestreept doek niet meer bij. Er moest geheel in stijl met de gevel een zwart-wit doek op de markies komen. Doornhof, goed bekend met de polyester Outdoor Fabrics van swela, dacht meteen aan sunvas. “Voor de doekkleur heb ik me laten adviseren door swela. Klaas-Jan Postma droeg de kleur 31309 uit de sunvas collectie aan. Een mooie, klassiek ogende blokstreep, die de gevel van de ijssalon eer aandoet.” 

VanMartin draait de hand niet om voor welke vorm van confectie dan ook en heeft overal de geschikte machines voor. “Het was wellicht logisch geweest om de 120 cm banen voorgeconfectioneerd te bestellen, maar we hebben ze op rol laten aanleveren”, vertelt Doornhof. “Van het stikken van de banen, het bekleden van de markies tot en met het maken van de schulprand, alles is in eigen beheer gedaan. De verwerking van sunvas is voor ons net even anders dan bij de Outdoor Fabrics het geval is, het zonweringdoek is iets stugger. Voor ons een pluspunt, want dat levert extra strak stofferingswerk op! De markies is een plaatje geworden en een echt sieraad aan de gevel. De klant is blij en de gasten van de ijssalon zijn ook blij! De totale aanblik van de ijssalon levert een authentieke ervaring op.” 

VanMartin

De schulprand is nagemaakt met de originele volant als voorbeeld.


Loungekussens en buitengordijnen 
op bestelling
Binnen de dienstverlening van VanMartin valt ook het confectioneren van buitengordijnen en het maken van loungekussens met Outdoor Fabrics. In een vorige editie van Z&R stond al vermeld dat swela de zonweringvakhandel adviseert om meerwaarde te verkopen door ook buitengordijnen en loungekussens – al dan niet passend bij het zonweringdoek – te verkopen. “Met VanMartin als officieel leverancier van swela Outdoor Fabrics in geconfectioneerde vorm wordt de drempel voor de zonweringdealer nog eens extra verlaagd om hiermee aan de slag te gaan”, aldus directeur Wouter Hof van swela. 

“Speciaal voor onze swela klanten hebben we een handige prijslijst ontwikkeld, waarin de meest voorkomende typen kussens staan”, reageert Doornhof. “Je hoeft er zelf geen verstand van te hebben om snel een goede offerte te maken. Wij nemen de opdracht daarna graag aan en maken de mooiste kussens of buitengordijnen, in het gevraagde swela dessin. Als ik zie welk onderscheidend vermogen wij zelf in onze regio creëren met deze producten, kan ik alleen maar concluderen dat het zonde zou zijn als de zonweringprofessional deze kans laat liggen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details