Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Aluminium rolpoorten van Alulux bieden veel meer dan alleen bescherming’
Hoge stabiliteit en inbraakwerendheid

‘Aluminium rolpoorten van Alulux bieden veel meer dan alleen bescherming’

Aluminium rolpoorten en rolluiken zijn niet alleen stevig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar verminderen ook de kans op inbraken. Niet voor niets vinden deze producten gretig aftrek onder woningbezitters, retailers en horeca-eigenaren, constateert men bij AVZ-Group. 

“Net als onze Duitse zuster Alulux zijn wij onderdeel van StellaGroup, een toonaangevende speler op het gebied van rolluiken, rolpoorten en hieraan verwante producten”, vertelt Eric van den Broek, Business Development Manager bij Smits. “Waar AVZ en SunStock hoogwaardige aluminium Alulux profielen leveren, levert Smits kant-en-klare producten. Denk bijvoorbeeld aan Alulux Resident rolpoorten, Alulux Qompact rolpoorten en Alulux Qompact rolluiken en veiligheidsrolluiken, die zich onderscheiden door Duitse topkwaliteit.” 

Veilig afgesloten garages, carports of overkappingen

De Alulux Resident rolpoorten zijn speciaal ontwikkeld voor het veilig afsluiten van grote en niet-geïsoleerde residentiële oppervlakken, zoals garages, carports en overkappingen met een maximale breedte van 5,4 m en een maximale hoogte van 4,6 m. “De rolpoorten zijn opgebouwd uit zeer stabiele, gerolvormde aluminium lamellen en voldoen volledig aan de nieuwste (NEN-)normen”, aldus Van den Broek. “De lamellen CD 200 en CD 77 hebben respectievelijk een hoogte van 55 of 79 mm en een dikte van 14 of 19 mm. Ze voldoen daarmee volledig aan de gestelde kwaliteits- en veiligheidseisen en bieden daardoor zekerheid. Zo beschikt de rolpoort standaard over valbeveiliging, die voorkomt dat de lamellen bij calamiteiten een vrije val maken. Bovendien zijn de rolpoorten TÜV-gekeurd. Optioneel zijn rolconsoles met meelooprollen leverbaar, waarbij de as bij het openen van de rolpoort meer of minder naar achteren wordt verplaatst. Hierdoor heeft het pantserblad altijd een ideale inloop, met een nagenoeg geruisloze werking als resultaat.” 

“Wanneer de rolpoorten op afstand worden bestuurd door een Somfy Rollixo IO besturingssysteem in combinatie met een smartphone, codeklavier of sleutelschakelaar, zijn tevens een obstakeldetectie en oploopbeveiliging voorzien”, gaat Van den Broek verder. “Zodra het neergaande pantser in aanraking komt met een persoon of obstakel stopt het direct en loopt het automatisch terug. Omdat de lamellen oprollen in een compacte kast, is een grote installatie aan het plafond niet nodig. Bovendien hoeft men bij de installatie geen rekening te houden met een vrije ruimte voor of achter de poort.” 

Hoge stabiliteit en inbraakwerendheid

Voor gebruikers die een hogere stabiliteit en inbraakwerendheid wensen, levert Smits Alulux Qompact rolpoorten vertelt Van den Broek. “Aan de basis van deze rolpoorten liggen enkelwandige extrusielamellen met een variabele zetting. Dit wil zeggen dat de aluminium lamellen per geselecteerd aantal van vorm veranderen, waardoor zij heel compact oprollen. Hierdoor worden tevens compacte omkastingen gerealiseerd. Voor een rolpoort van 4,40 m breed en 2,50 m hoog voldoet een omkasting van slechts 205 mm!” 

“Het systeem is volledig vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium en biedt optimale bescherming tegen extreme weersomstandigheden”, vervolgt Van den Broek. “Dankzij speciale veiligheidsgeleiders – veiligheidsarretering – wordt tevens een optimale inbraakveiligheid geborgd. De geleiders bevatten een extra kamer die de arreteerschroeven en daarmee de lamellen stevig op hun plek houden, ook wanneer deze worden geforceerd. Dankzij de afdekkap zijn bovendien geen schroefgaten zichtbaar. Naar wens van de eindgebruiker zijn ook gestanste – geperforeerde – lamellen leverbaar die voor een perfecte licht- en luchtdoorlatendheid zorgen.” 

Voor Alulux Qompact rolpoorten gelden verder dezelfde bedieningsveiligheidsvoorzieningen als voor Alulux Resident rolpoorten. Hierdoor leent Alulux Qompact zich volgens Van den Broek ook uitstekend voor de beveiliging van winkelpanden en horecazaken. 

Ook voor raamopeningen

Voor gebruikers die tevens hun raamopeningen veilig en weersbestendig willen afsluiten, biedt Smits de Qompact rolluiken van Alulux aan. Meer daarover in het Thema Rolluiken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details