Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
ALUKON: ‘ZipTex en WireTex zijn meer dan alleen zonwering’ 

ALUKON: ‘ZipTex en WireTex zijn meer dan alleen zonwering’ 

ALUKON heeft de slimme zonweringsystemen ZipTex en WireTex ontwikkeld. Ze zijn ontworpen om te beschermen tegen fel zonlicht en te zorgen voor verkoelende schaduw. Het zijn beide zonwering­systemen met geleiding aan de zijkanten. 

De textiele zonwering van ALUKON is volgens het bedrijf modern en duurzaam. De stoffen zijn gemaakt van uv-bestendig materiaal dat water en vuil afstoot, waardoor ze bestand zijn tegen allerlei weers- en omgevingsomstandigheden. Door het ritssysteem blijven de doeken altijd stevig op hun plaats, ook bij harde wind. Omdat de bakken en geleiderails zijn gemaakt van geëxtrudeerd en gepoedercoat aluminium hebben de ZipTex en WireTex-systemen volgens ALUKON weinig onderhoud nodig. 

De ZipTex met ritsgeleiding.

Schaduw zonder belemmering

De voor het raam aangebrachte verticale doekzonweringen creëren optimale schaduw, zonder dat ze het zicht naar buiten volledig wegnemen. Afhankelijk van de gekozen doekvariant kunnen de zonweringsystemen ook volledig verduisteren. ALUKON biedt zijn verticale doekzonwering in twee varianten aan, waarbij het verschil vooral zit in de gebruikte zijgeleiding. 

De ZipTex variant biedt een uiterst stabiele zijgeleiding dankzij een smalle geleiderail met kunststof zipgeleiding. Dit systeem zorgt ervoor dat het doek aan beide zijden over de volledige hoogte wordt geleid en gefixeerd door de rits aan het doek. Dit type screen kan worden uitgevoerd als een voorzetsysteem met een kast op de gevel of onzichtbaar worden ingebouwd als opbouwsysteem op het venster, waarbij de kast aan de buitenkant kan worden gestuct. 

De WireTex met kabelgeleiding.

Flexibele zijgeleiding

De WireTex variant heeft een flexibele en verfijnde zijgeleiding met roestvrijstalen kabels. De onderlat aan het onderste uiteinde van de stof wordt door de kabels geleid. WireTex is volgens ALUKON heel geschikt voor bouwtechnische omstandigheden, waarbij het moeilijk of zelfs onmogelijk is om een geleiderail aan te brengen, zoals bij vaste beglazing. Het flexibele systeem biedt in deze situaties een oplossing. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details