Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Alukon: ‘Wij leveren wereldwijd een bijzonder ruim assortiment rolluiken’

Alukon: ‘Wij leveren wereldwijd een bijzonder ruim assortiment rolluiken’

Voor de thuismarkt in Duitsland constateert Alukon de laatste jaren een sterke groei van de vraag naar complete producten. Daardoor is de verdeling tussen componenten en complete producten nu ongeveer gelijk verdeeld. Voor de exportmarkt vertrouwt Alukon graag op betrouwbare partners, die door een goede kennis van de plaatselijke markt beter in staat zijn om aan klantspecifieke wensen te voldoen. Bovendien hebben zij een logistiek voordeel, waardoor ze net iets sneller bij de vakhandel kunnen leveren. 

“De klanten in België en Nederland kunnen echter wel meeprofiteren van de compleet nieuwe, megamoderne productielijn voor complete producten die Alukon heeft opgezet”, aldus salesmanager Benelux en UK Hans Becks. “Door de efficiency van de perfect op elkaar afgestemde productiestappen, met een hypermoderne transportband tussen de diverse afdelingen, waaronder magazijn, zaagafdeling, poedercoatinstallatie en assemblageafdeling, kan Alukon zijn producten volledig op maat en in kleur produceren. Dat kan in een extreem korte productietijd en daarmee kan Alukon zijn klanten in Nederland en België de specials leveren, waarvoor ze zelf niet alle componenten op voorraad houden. Sinds kort kan de klant deze complete producten zelf online configureren, de inkoopprijs berekenen en direct bestellen. De levertijd wordt daardoor nog korter. Uiteraard kom ik graag langs voor een korte presentatie en demonstratie van het ProfiPortal op locatie”, besluit Becks. 

De glasrandbescherming boven op het glaspaneel van de valbeveiliging is gecoat in de kleur van de geleider.

Alukon heeft volgens Becks het meest uitgebreide aanbod in kasten op de markt. “Zowel gerolvormde als geëxtrudeerde kasten zijn leverbaar in vele kleuren, waarbij voor de geëxtrudeerde kasten maar liefst 30 RAL kleuren, naar keuze in mat, glans of structuurlak, zonder meerprijs kunnen worden geleverd. Verder kunnen behalve de lamellen alle onderdelen in iedere gewenste RAL kleur worden gecoat. Dat gebeurt in eigen productie en zonder noemenswaardige extra levertijd.”  

“De gerolvormde kasten hebben een uniek inhaaksysteem, waardoor montage en demontage van de voorkap – ook bij grotere breedtes – door één persoon kan worden gedaan. Tevens maakt de degelijke verbinding extra schroeven voor bevestiging overbodig, waardoor kostbare arbeidstijd wordt bespaard.” 

Artist’s impression van een rolluik met geïntegreerde valbeveiliging.

“Ook in lamellen heeft Alukon een zeer ruim aanbod”, vervolgt Becks, “waarbij onze MY-442 lamel een onnavolgbare prijs-kwaliteitverhouding heeft, deze lamel is in meer dan 25 populaire kleuren leverbaar en gaat met een bouwbreedte van 4000 mm verder dan andere 42 mm lamellen die op de markt verkrijgbaar zijn.” 

Noviteit

Een van de noviteiten die Alukon op de gecancelde R&T zou presenteren, is het voorbouwrolluik met glazen valbeveiliging. “Alukon biedt daarmee een visueel aantrekkelijke, onopvallende valbeveiligings­oplossing voor kamerhoge Frans balkons”, aldus Becks. “Hiervoor wordt achter het rolluikpantser een 16 mm dik gelaagde veiligheidsruit geplaatst in een extra groef in de geleiderail.” 

“De subtiele glasrandbescherming bovenop is gecoat in de kleur van de geleider en past daardoor harmonieus in het totaalbeeld van de gevel. Door de glazen valbeveiliging is een ongehinderd zicht naar buiten mogelijk, bovendien zijn er geen extra bevestigingspunten aan de gevel nodig. De stabiele, meerdelige geleiderails wordt onzichtbaar aan de gevel of het kozijn bevestigd. Als de rolluiken zijn gesloten, is de valbeveiliging van buitenaf niet meer zichtbaar. Dat zorgt voor een mooie, harmonieuze uitstraling in combinatie met de overige rolluiken aan de gevel.” 

De Alukon valbeveiliging is geschikt voor kamerhoge ramen met meerdere vleugels in zowel PVC, hout, hout-aluminium en alu­minium. Alle rolluikprofielen en alle geëxtrudeerde kastvormen van Alukon kunnen in combinatie ermee worden gebruikt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details