Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Alukon: ‘Nieuwe, licht geleidende lamel voor buitenjaloezieën’
De nieuwe LS 80 buitenjaloezielamel van Alukon zorgt voor een optimaal doorzicht naar buiten op elk moment van de dag en in elk seizoen.

Alukon: ‘Nieuwe, licht geleidende lamel voor buitenjaloezieën’

Met de innovatieve, licht geleidende lamel LS 80 completeert Alukon zijn productaanbod voor buitenjaloezieën. “Dankzij het nieuwe ontwerp van deze lamel garandeert de LS 80 op elk tijdstip van de dag en in elk jaargetijde een optimale benutting van het daglicht”, meent salesmanager Benelux & UK Hans Becks van Alukon. “En dat zonder lichthinder door schitteringen, met behoud van een uitstekend doorzicht naar buiten en een optimale bescherming van de privésfeer van de gebruiker.” 

‘Altijd perfect daglicht binnen’

De bepalende eigenschappen van de lamel LS 80 zijn volgens Becks de speciaal ontworpen, onderscheidende welving van de lamel in combinatie met een speciale, vooraf bepaalde lamelhoek van 20°. “Deze combinatie zorgt ervoor dat op elk tijdstip van de dag en in elk jaargetijde directe hinder door binnenvallend zonlicht wordt voorkomen, zonder dat er lichthinder optreedt. Het voortdurend bijstellen van de jaloezie is niet nodig. ’s Morgens wordt het schuin invallende zonlicht door de lamel gericht naar het plafond gestuurd en vervolgens in de ruimte verstrooid. Het doorzicht naar buiten blijft dan zo goed mogelijk behouden. 

“Op zomerdagen reflecteren de aluminium lamellen de zonnestralen en houden zo de warmte effectief buiten. De binnentemperatuur wordt daardoor gedrukt en er hoeft niet of minder worden teruggevallen op kunstmatige koeling. Tegelijkertijd zorgt het indirecte licht via het plafond voor aangename lichtomstandigheden. 

“In de winter reflecteert de LS 80 de invallende zonnestralen van de laagstaande zon zonder schitteringen te veroorzaken naar binnen. De stralingswarmte van de zon wordt dan optimaal benut, waardoor op de verwarmingskosten kan worden bespaard. Zo worden in ieder jaargetijde en in elke gebruikssituatie een optimale daglichttoetreding en comfort gegarandeerd, zonder lichthinder, met een goed doorzicht naar buiten en een beperkte inkijk van buiten.” 

De vorm van de LS 80 lamel is heel bijzonder met een speciale, vooraf gedefinieerde lamelstand van 20°, waardoor een optimale sturing van het licht wordt gerealiseerd.

‘Geluidgedempt sluiten en uitstekende verduistering’

Daar blijft het niet bij benadrukt Hans Becks, want de LS 80 lamel heeft volgens hem nog meer pluspunten. “Die aan beide zijden gekraalde, deels concaaf – hol – vormgegeven lamellen zijn aan de onderste kraalrand van een speciale afdichting voorzien. Die dempt het windgeruis en zorgt er tevens voor dat de lamellen perfect op elkaar aansluiten als de buitenjaloezie is gesloten, waardoor er geen licht kan doordringen. Daarbij speelt ook de verticale stans voor het textielband een rol omdat die ervoor zorgt dat bij een gesloten buitenjaloezie ook langs het band nauwelijks licht kan doordringen. Ten slotte zorgen de om en om aan de lamellen aangebrachte geleidestiften in de vorm van een scheepsschroef voor een optimale en plaatsbesparende stapeling van de lamellen.” 

‘Verschillende mogelijkheden en het hoogste comfort’

De innovatieve, licht geleidende lamel LS 80 kan worden gecombineerd met de verschillende opties voor buitenjaloezieën die Alukon kan aanbieden. Dat zijn de kast Raff-E voor snelle montage (omdat het lamellenpakket al af fabriek in de cassette is geïntegreerd), de opbouwsystemen voor op de gevel of de systemen die op het kozijn worden gemonteerd. Overigens kunnen al deze opties ook met de Z-vormige, gekraalde buitenjaloezielamel Z 80 van Alukon worden gecombineerd. 

Voor optimale vormgevingsmogelijkheden en aanpassing aan de gevel biedt Alukon de lamel LS 80 in tien trendkleuren aan. Verder zijn radiobesturing en integratie in een smart home-systeem mogelijk. “Een hoogwaardige en tot in het detail doordachte zonweringoplossing van Alukon”, aldus Hans Becks tot besluit. “Natuurlijk volledig Made in Germany!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details