Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
ALUKON: ‘Een praktische oplossing die ook nog eens esthetisch klopt’

ALUKON: ‘Een praktische oplossing die ook nog eens esthetisch klopt’

“Neem bijvoorbeeld een project dat Rolluikentechniek Loosdrecht mocht maken: een prachtig, groot woonhuis voorzien van gemotoriseerde screens en rolluiken, maar met een uitdaging. Er was bij de bouw namelijk niet voorzien dat er gemotoriseerde producten aan de gevel zouden komen.” 

Hans Koning heeft een mooi stuk vakwerk afgeleverd.

In de oude situatie was er geen andere mogelijkheid geweest dan door de gevel te boren, om de 220 V kabels naar binnen te leggen, vertellen Angelique Kerkhof, eigenaar van Rolluikentechiek Loosdrecht, en medewerker Hans Koning. “Dat was in deze situatie absoluut onwenselijk. Dankzij het feit dat we tegenwoordig over motoren met accutechnologie beschikken, gevoed middels zonnepaneeltjes, hebben we de bewoners kunnen helpen met een zowel praktische als mooie oplossing.” 

Een harmonieus geheel, met solar screens in de juiste kleur.

Alles uit eigen keuken

Rolluikentechniek Loosdrecht verwerkt onder andere screenprofielen van het Duitse ALUKON. “De ZipTex screens van ALUKON, die we zelf assembleren, zijn bijzonder goed”, zegt Koning. “Toen de accumotoren in zwang kwamen, hebben we grondig onderzoek gedaan naar welke motoren voor ons het beste zouden zijn. Daar is ons Easyroll concept uit voortgekomen. We bouwen dus onze eigen accumotoren in de ALUKON producten. Het mooie is dat de ZipTex met een kast van 100 mm een streepje voor heeft als het om de inbouw van accumotoren gaat. Intern zit er namelijk een aluminium schotje in de kast, waarachter we de kabeltjes en het stekkertje kunnen wegwerken waarmee het zonnepaneel op de motor zit aangesloten. Dat betekent dat er sprake is van ‘blinde montage’. Dus boren naar binnen is niet nodig én een product dat er aan de buitenkant smetteloos uitziet. Wat wil je nog meer?” 

Rolluiken met accumotor.

Niet alleen voor eigen projecten

Rolluikentechniek Loosdrecht levert Easy-Rol uiteraard aan de eigen klanten, maar heeft de productie ondertussen zo goed op orde dat men ook andere dealers bedient die het concept willen toepassen. “We leveren onze accurolluiken en -screens kant-en-klaar aan andere zonweringspecialisten, zelfs afgesteld als ze dat willen”, aldus Koning. “Als extra service laden we alle motoren van tevoren op. Het is plug and play.” 

Ook de rolluiken binnen het Easy-Rol concept komen van ALUKON. “Daar geldt hetzelfde voor als voor de ZipTex screens: ook bij de rolluiken worden kabel en stekker netjes in de kast weggewerkt. Bij het project in Heerhugowaard hebben we in totaal vijftien ZipTex screens en zeven rolluiken geleverd, waarvan er twee een forse maat hadden. Dat laatste was voor ons geen probleem, want wij verwerken uitsluitend accumotoren van 20 Nm treksterkte. De motoren zijn bi-directioneel en koppelen hun status terug via handzender of app. Voor wie app-bediening wenst, kan een wifi-hub worden toegevoegd.” 

Een speciale kleur is heel gewoon!

Ook Hans Becks, Salesmanager voor ALUKON in de Benelux, is blij met de accu-oplossing. “Hans Koning en ik hebben gekeken naar de allermooiste en meest praktische integratie van zijn accumotoren in onze producten en het resultaat mag gezien worden. Een bijkomend voordeel van werken met ALUKON is het feit dat er bij ons gekozen kan worden uit maar liefst 30 standaard RAL kleuren. De betreffende woning is wit met zwarte kozijnen. De wens van de klant was om de solar screens en rolluiken qua kleur af te stemmen op de kozijnen. Hij dacht dat het om een speciale kleur ging. Wij konden hem geruststellen: met 30 standaard RAL kleuren in zowel glanzend, mat als structuurlak is een speciale kleur bij ALUKON heel gewoon!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details