Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Alukon: ‘De innovatieve ZipTex screens zijn ook geschikt voor solar oplossingen’
Alukon ZipTex ritsscreens bij een moderne villa.

Alukon: ‘De innovatieve ZipTex screens zijn ook geschikt voor solar oplossingen’

ZipTex is het zipscreensysteem van ALUKON. Door de ritsgeleiding wordt het doek aan de zijkanten gefixeerd voor een optimale doekspanning en windstabiliteit. Met zipscreens kunnen grote oppervlakken worden beschaduwd, waarbij de doekkeuze – bijvoorbeeld transparant of verduisterend – de verdere functionaliteit van de zonwering bepaalt. 

Enkele voordelen van de ZipTex volgens ALUKON: 

  • Voor raamoppervlaktes tot 18 m²
  • Bescherming tegen zon en warmte, inkijk, hinderlijke schitteringen en uv-straling met behoud van doorzicht naar buiten
  • Water- en vuilafstotend en daarmee weerbestendig doek
  • Verlaging van de koelbehoefte
  • Veel keuze in hardware-kleuren en doeken
  • Windbestendigheidsklasse 6 conform DIN 13659
  • Weerbestendig en onderhoudsarm
  • Insectenwerend
  • Eenvoudige montage, ook achteraf

Voor- of opbouw

De ZipTex screens van ALUKON zijn leverbaar voor montage tegen de gevel en in een inbouwuitvoering voor montage op het raam. Beide versies zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Alle kasten en geleiders zijn van geëxtrudeerd aluminium vervaardigd en daarna gepoedercoat. “Alle onderdelen en componenten van onze screens onderscheiden zich door een grote variëteit in vormen- en kleuren en zijn bijzonder robuust en duurzaam”, zegt salesmanager Benelux en UK Hans Becks van ALUKON. 

De geschuimde opzetkast AK-FLEX is speciaal voor nieuwbouw- en renovatieprojecten, waarbij het complete raam wordt aangepakt. Deze kast voldoet aan de actuele eisen voor geluids- en warmte-isolatie. “De AK-FLEX kan in combinatie met alle wandconstructies en voor alle inbouwsituaties worden gebruikt”, benadrukt Becks. “Door zijn flexibiliteit en de mogelijkheid om de uitwendige maten aan te passen, is de AK-FLEX bijzonder geschikt voor inbouw in bestaande huizen of gebouwen of andere situaties, waarin wanddiktes dwingend moeten worden aangehouden.” 

Slimme motorsteun

“Als ALUKON luisteren we goed naar onze klanten”, aldus Becks. “Niet zelden komen daar productinnovaties uit voort. Voor de ZipTex zip­screens bijvoorbeeld, heeft ALUKON enige tijd geleden een nieuwe motorsteun ontwikkeld die het mogelijk maakt om motoren sneller en efficiënter in of uit te bouwen. De nieuwe motorsteun klikt vast aan de zijkap van de ZipTex en grijpt eenvoudig om de Somfy motorkop heen.” 

Praktische én esthetische solar oplossingen

“Dankzij de voortschrijdende technologie zijn we in onze branche in staat om problemen op te lossen waar vroeger geen of alleen een minder mooie oplossing voor was”, constateert Becks. “Neem bijvoorbeeld de motoren met accutechniek die we tegenwoordig ter beschikking hebben. Ze kunnen in tal van situaties bijzonder handig zijn. Bijvoorbeeld bij projecten waar rolluiken of screenzonwering nodig is, maar bij de bouw niet is voorzien dat er gemotoriseerde producten aan de gevel zouden komen.” 

Voorheen was er geen andere mogelijkheid dan door de gevel te boren, om kabels naar binnen te leggen. In situaties waar dat onwenselijk was – bijvoorbeeld uit esthetische of praktische overwegingen – was er eigenlijk geen oplossing mogelijk. “Dankzij het feit dat we tegenwoordig over motoren met accutechnologie beschikken, gevoed middels zonnepaneeltjes, hebben we die oplossing wel”, aldus Becks. 

De ZipTex screens van ALUKON zijn bij uitstek geschikt voor solar oplossingen met accu, weet Becks. “Het mooie is dat de ZipTex met een kast van 100 mm ideaal is voor integratie van een zonnepaneel en accumotor. Intern zit er namelijk een aluminium schotje in de kast, waarachter de kabeltjes en het stekkertje waarmee het zonnepaneel op de motor zit aangesloten kan worden weggewerkt, waardoor de kast er altijd smetteloos uitziet.” 

Overigens kunnen de rolluiken van ALUKON op eenzelfde wijze van solar aandrijving worden voorzien. Ook bij de rolluiken worden kabel en stekker in de kast weggewerkt. Als er voor een project zowel ZipTex screens als rolluiken nodig zijn, is dus voor alle producten dezelfde oplossing mogelijk. Door accumotoren van 20 Nm treksterkte te verwerken, kunnen ook grotere screens en rolluiken worden bediend. Bediening kan via handzender of app. 

Hans Becks is blij met de accu-oplossing. “Samen met de dealer kijken we naar de mooiste en meest praktische integratie van zijn accumotoren in onze producten en het resultaat mag gezien worden. Een bijkomend voordeel van ALUKON is dat wij de keuze bieden uit maar liefst 30 standaard RAL kleuren in zowel glanzend, mat als structuurlak!” 

R+T

ALUKON was van plan om groots uit te pakken op de R+T in Stuttgart. “Maar nu de beurs niet is doorgegaan, houden we het nieuws dat we er wilden presenteren nog even onder de pet”, vertelt Becks. “Het geeft ons wat extra tijd om de puntjes op de i te zetten. Later dit jaar komen we dan zeker nog met enkele noviteiten, ook op het gebied van screens.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details