Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Alukon: ‘De AK-Flex.2 is de nieuwe geschuimde opbouwkast van Alukon, speciaal voor nieuwbouw en renovatie’
De nieuwe opbouwkast AK-Flex.2 is geschikt voor welhaast elk gangbare muurtype en kan perfect aan de gevel worden aangepast.

Alukon: ‘De AK-Flex.2 is de nieuwe geschuimde opbouwkast van Alukon, speciaal voor nieuwbouw en renovatie’

Als extra optie biedt Alukon sinds kort de nieuwe, geschuimde kast AK-Flex.2 voor opbouw op het venster. De kast is geschikt voor rolluiken, maar ook voor buitenjaloezieën en ZipTex screens. Alukon karakteriseert de AK-Flex.2 als een flexibel product dat bij nieuwbouw en bij renovaties kan worden toegepast. 

“Een prima product is nu nog beter geworden”, aldus directeur Klaus Braun van Alukon. De AK-Flex.2, die met een revisieopening binnen of buiten kan worden uitgerust, is geschikt voor elk soort gevel en extra flexibel omdat de buitenmaten van de kast aan de bouwsituatie kunnen worden aangepast. 

De kast biedt met een Rw-waarde van 46/47 dB een optimale geluidsisolatie en ook de warmte-isolatie is volgens Braun optimaal. “Dankzij een afsluitbaar adaptieprofiel kan de kast winddicht op het raam worden geplaatst.” Nieuw is ook dat de kast niet meer hoeft te worden geopend om gemonteerd te worden, waardoor de montage sneller gaat. Het montagegemak wordt verder vergroot door een ingebouwde versterkingsbalk, waardoor 40% van de bevestigingsconsoles kan vervallen. 

Geïntegreerde valbeveiliging en insectenwering

Voor Franse balkons kan de AK-Flex.2 met een geïntegreerde glazen borstwering voor maximaal doorzicht en lichttoetreding worden uitgerust. Het glas wordt in de meervoudige geleider ingebouwd, tussen raam of deur en rolluik of buitenjaloezie. Het glas kan tussen 50 en 110 cm hoog zijn en maximaal 280 cm breed. In het systeem kan ook een insectenwering worden geïntegreerd. 

De nieuwe opzetkast kan ook gemakkelijk optisch worden aangepast. In aanpassing op het pantser en de gevel kan voor de afwerking uit een groot aantal decoratiefolies en de hele Alukon kleurencollectie worden gekozen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details