Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Alles verloopt steeds efficiënter
Michèl Willemse, eigenaar van Vera Venray en van ByMichèl.

Alles verloopt steeds efficiënter

Een nieuw pand waar alle voorraad ligt opgeslagen, een complete herinrichting van de productiehal en grote stappen op het gebied van digitalisering. In een notendop de uitdagingen waarvoor Vera Venray heeft gestaan en nog steeds staat. Michèl Willemse, eigenaar van Vera Venray en van ByMichèl, staat Z&R te woord. “Uiteindelijk doen we dit allemaal voor onze klanten”, zegt hij. “We hebben een grote schare loyale klanten, die hebben meegeholpen om ons groot te maken. Niemand mag slachtoffer worden van groeistuipen als de omzet toeneemt. Daarom verzetten we continu de bakens, om ervoor te zorgen dat we kwaliteit blijven leveren met een grote leverbetrouwbaarheid.” 

Mark Wijs demonstreert een van de nieuwe scanners.

Het is niet stil aan de overkant

Wie Vera Venray al een tijd niet heeft bezocht, zal bij aankomst verrast worden door een ‘nieuwe’ vlag die is geplant. Pal tegenover het oude pand wapperen bij een onlangs verworven hal fier de Vera Venray en ByMichèl vlaggen. De grote hal is tevens voorzien van niet te missen reclameborden met dezelfde namen. “De grond van de buurman komt niet elke dag beschikbaar”, lacht Willemse. “Toen de kans zich voordeed om het pand aan de overkant te bemachtigen, hoefden we niet lang te twijfelen. We zaten door de groei met een capaciteitsprobleem in ons oude pand en hadden al tekeningen klaarliggen voor uitbreiding van de ruimte. Deze oplossing is echter veel idealer, aangezien we hiermee ook ruimte voor de toekomst hebben.” 

“De totale voorraad is nu naar het nieuwe pand verhuisd. Dat heeft ons de ruimte gegeven om de productiefaciliteit in het oude pand een nieuwe routing te geven en veranderingen in het werkproces door te voeren. Aanpassingen die alles logistiek gezien nog soepeler laten verlopen. En dat was gezien de enorme omzetstijging ten opzichte van vorig jaar geen overbodige luxe.” 

Gekoppelde automatisering

Niet alleen fysiek is het nodige geoptimaliseerd, ook op het digitale vlak zijn er stappen gezet. “Onze automatisering is intern nu volledig gekoppeld, wat wil zeggen dat kantoor en fabriek in digitale synergie werken”, zegt Willemse. “Daar stopt het echter niet, want ook onze klanten en leveranciers zijn waar mogelijk gekoppeld aan onze systemen. Dat houdt in dat een klant een order rechtstreeks in het systeem kan ingeven. Dat voorkomt fouten en werkt sneller.” 

Bij een rondleiding in de productie valt het oog op scanners die aan de lader liggen. Ook daar heeft Vera een slag gemaakt. “We scannen in de productie de orderbonnen en melden producten aan of af. Dat werkt vanaf de eerste zaagsnede, de assemblage tot en met de expeditie”, legt Willemse uit. “We hebben het productie- en assemblageproces gesegmenteerd. Ook zaagoptimalisatie is dagelijkse kost nu. Uiteindelijk moet bedrijfsoptimalisatie ook betekenen dat er duurzamer wordt gewerkt.” 

De nieuwe hal aan de overkant van de weg.

Papierloos werken

Met de toegenomen digitalisering wordt aan de wens voldaan om papierloos te werken. “We zijn daarin een goed eind op weg”, legt Willemse uit. “Bijvoorbeeld door doeken die binnenkomen meteen te scannen en een locatiecode mee te geven. Zoeken is dus verleden tijd. De productie werkt in batches die zijn afgestemd op wat er op een transportkar past. Zo weet je exact dat wat er in beeld verschijnt ook 100% op die ene kar ligt.” 

Mark Wijs voegt zich bij het gesprek en geeft verdere toelichting: “Het hele systeem is opgezet met de input van iedereen, ook van enkele goede klanten. Samen weten we meer, is het motto. Ook de klant merkt dat we digitaal zijn gegaan. Wanneer we de eerste barcode van een assemblagebon scannen, wordt er meteen een sticker geprint voor de binnenkant van de kap, met daarop de CE-gegevens en een QR-code voor de motor. Die QR-code kan door een monteur op locatie worden gescand om een instructiefilm over de motor op te roepen. De tweede barcode is voor de sticker op de doos. Over verpakkingen gesproken, we hebben geïnvesteerd in nieuw en zeer efficiënt verpakkingsmateriaal. Ook dat deel van de logistiek is belangrijk.” 

Nieuwe verpakkingen.

Kwaliteit in grote aantallen

Kijken we naar de verdeling tussen Vera en ByMichèl, dan zien we dat met name de laatste een groeispurt heeft doorgemaakt. “Beide namen zijn losgekoppeld van elkaar, om meerdere redenen en op meerdere vlakken”, legt Michèl Willemse uit. “Dat was ook nodig, want beide merknamen bedienen verschillende markten. Vera is echt voor de lokale markt, met een focus op het midden- en hoge segment. Dan gaat het om de luxere producten. ByMichèl staat inmiddels voor kwaliteit in grote aantallen.” 

Intern zijn de teams voor Vera en ByMichèl ook opgesplitst. “Met ByMichèl willen we nog breder en dieper gaan in het leveren van rolluiken en screens”, zegt Willemse tot besluit. “Daar ligt absoluut onze focus. Het spreekt voor zich dat ook de solar producten, die een enorme vlucht hebben genomen, inmiddels een belangrijke positie binnen ons orderbestand innemen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details