Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’
De V642 – Tumba heeft een Red Dot Design Award gewonnen.

‘‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’

“Schaduw op het terras, beschutting tegen het weer, privacy in- en rondom het huis, de woning verduisteren, energie besparen of de ramen bekleden, Verano® heeft voor elke wens een oplossing”, aldus Evelien Janssen-Verweij, hoofd communicatie bij Verano® uit Best. “Wij produceren en ontwikkelen in Nederland, Servië en België en hebben recent Scandic Markiser AS in Noorwegen overgenomen. Wij hebben alles als het om zonwering gaat.”

Verano® maakt producten voor aan de gevel, in de tuin, op het terras en ook voor binnen. “Met de overname van onze Noorse partner Scandic Markiser AS in Hunndalen hebben we een sterke partij gevonden om ons te richten op de Scandinavische markt. Wij geloven dat we samen meer bereiken door onze krachten te bundelen. Scandic Markiser AS blijft operationeel onder de eigen naam en op de huidige locatie. We gaan samen kijken naar producten die interessant kunnen zijn voor de Noorse markt. Daarnaast zoeken we manieren om elkaar te versterken. Onze samenwerking was al lange tijd erg goed en met de overname gaan we nu definitief samen verder.” 

Pergolazonwering V642 – Tumba op een locatie in Zweden.

“Scandic Markiser AS is een familiebedrijf. Het is actief sinds 1995 en in Noorwegen een van de marktleiders als het gaat om zonwering. Zij genieten een grote merk- en naamsbekendheid en kennen alle ins and outs van de Noorse cultuur en weersomstandigheden. Onze directeur Frank Pulles verwoordde de ingezette koers onlangs heel treffend: ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’.” 

Recent heeft Verano® in Nederland en Servië twee nieuwe productielocaties in gebruik genomen. Janssen-Verweij: “Met de ingebruikname van de poedercoatinstallatie in Veghel kunnen we nu zelf onze producten van een poedercoating voorzien. Dat werd voorheen uitbesteed. In de Servische stad Novi Sad zijn we in 2019 begonnen met de voorbereidingen voor een productielocatie om (rits)screens en rolluiken te maken. Sinds 2020 is ze operationeel en hiermee vangen we met technisch goed geschoolde collega’s een groot gedeelte van onze seizoensdrukte op.” 

Het online ondertekenen van de overeenkomst met Scandic Markiser AS door Erwin Kuis (CFO) (links in beeld) en Frank Pulles (DGA) (rechts in beeld).

Dat de producten van Verano® internationaal hoge ogen gooien is voor Janssen-Verweij een bevestiging van de kwaliteit. “Onze pergolazonwering V642 – Tumba heeft een Red Dot Design Award gewonnen. Het juryrapport vermeldde dat de palen en zijgeleiders van de pergolazonwering dezelfde grootte hebben, waarmee eenheid in ontwerp en uitstraling wordt gecreëerd. De visuele impact van eventuele verbindingsonderdelen zijn geminimaliseerd en de intrekbare constructie biedt een efficiënte bescherming tegen zowel zon als regen. Het enthousiasme voor deze pergolazonwering bleek groot tijdens de laatste Polyclose in Gent in 2020.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details