Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Alle stijlen mogen maar… Kubistisch is in!
Collectie Sunflex.

Alle stijlen mogen maar… Kubistisch is in!

We lijken een beetje in een ‘stijlloze’ tijd te leven. Alles mag en kan tegenwoordig. Er is niet één stijl die deze tijd domineert. Moderne, strakke architectuur die wordt gedomineerd door rechte lijnen bestaat naast bijvoorbeeld de jaren 30 stijl, die de laatste jaren een revival doormaakt, of in België de statige en klassieke pastoriestijl. Alles kan en dat is ook wel terug te zien in het aanbod terrasoverkappingen. Ook daar zijn vele stijlen waarneembaar, al is er zeker wel een sterke kubistische trend te bespeuren. 

Collectie markilux.

Dat blijkt ook in het zeer brede aanbod in dit Thema Terrasoverkappingen. Nog niet alles stond erin en toch kwam het woord kubistisch er al zo’n 25 keer in voor. Heel veel fabrikanten en leveranciers kiezen ervoor om tenminste één kubistisch vormgegeven overkapping in hun assortiment op te nemen. 

Steeds vaker krijgt ook het dak een kubistische uitstraling, met een horizontale omlijsting, waarbinnen het dak dan op afschot is aangebracht om het hemelwater goed te kunnen afvoeren. De horizontale daklijst versterkt het kubistische karakter van een terrasoverkapping natuurlijk enorm. 

Maar het is natuurlijk niet alleen kubisme. De terrasoverkapping heeft in een relatief korte periode enorm aan populariteit gewonnen en het aanbod is overeenkomstig gegroeid. De mogelijkheden zijn schier eindeloos. In prijs, in kwaliteit, in vormgeving, in leverbare opties en uitbreidingsmogelijkheden, kortom: in alles. Leverbaar zijn eenvoudige oplossingen voor de kleine beurs tot de meest luxueuze systemen die bij een villa aan de Côte d’Azur of in Bel Air niet misstaan. Die enorme variatie wordt in dit Thema Terrasoverkappingen weerspiegeld. De uitgebreide aandacht voor kubistische vormgeving doet daar niets aan af.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details