Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
40 jaar vol groei en vernieuwing

40 jaar vol groei en vernieuwing

Is het slim ondernemerschap, of is het geluk? De afgelopen 40 jaar heeft SOPROFEN in ieder geval vaak op het goede moment de juiste beslissingen genomen. Met Fred de Boer, vertegenwoordiger voor SOPROFEN in Nederland, sprak Z&R over de mijlpalen die het bedrijf succesvol hebben gemaakt, maar natuurlijk ook over de toekomst.  

Een 40-jarig bestaan is niet niets. SOPROFEN organiseert dit jaar dan ook verschillende activiteiten om dit jubileum te vieren. “Wij nemen een 100-tal dealers mee op een boottrip over de Seine en samen met hen gaan we een avond en een nacht feestvieren”, vertelt De Boer. “Daarnaast organiseren we een dag voor ons personeel en hun familie. Zij kunnen dan verschillende fabrieken bezoeken. In de tweede helft van het jaar geven we onze Nederlandse klanten de kans om dit ook te doen.” 

SCREENAMAX is de bekroonde brede screen van SOPROFEN.

In de historie van SOPROFEN hebben verschillende mijlpalen de ontwikkeling van het bedrijf een boost gegeven. “In het begin maakten we alleen profielen. De keuze om zelf lamellen en rolluiken te gaan produceren, is bepalend geweest voor waar wij nu staan.” De Boer ziet echter nog diverse andere kantelpunten. “De overname door Bouyer Leroux in 2018 heeft nieuwe investeringen mogelijk gemaakt. Ook zijn wij op het goede moment met noviteiten gekomen, zoals de Goodnight voorzetrolluiken en het SCREENAMAX screen. Vlak voor covid hebben wij de productiecapaciteit voor screens opgeschaald en dat bleek een schot de roos. Het volume is vorig jaar met 30% gegroeid.” SOPROFEN heeft ook sterk geïnvesteerd in de productie van garagepoorten. Met een nieuwe, volledig geautomatiseerde fabriek kan het bedrijf een enorm volume aan en is er een ruimer assortiment in twee verschillende prijscategorieën gekomen. 

Dit jaar lanceert SOPROFEN geen nieuwe producten. In plaats daarvan is het bedrijf druk bezig met de transitie van het eigen informaticasysteem. “Ons huidige systeem is ooit gemaakt voor één vestiging en heeft nu zijn grenzen bereikt. We zijn sterk gegroeid en hierbij hoort een nieuw systeem.” Deze vernieuwing heeft veel voordelen voor de klant. “Het is straks mogelijk om een bestelling live te zien en te volgen. Zo is dus altijd duidelijk waar de producten zich in het proces bevinden.” 

De uitvalsbasis van SOPROFEN in Lokeren.

Toekomstgericht: focus op innovatie en duurzaamheid

De ontwikkelingen uit het verleden gebruikt SOPROFEN om te blijven innoveren. Zo is de techniek achter het succes van SCREENAMAX de basis voor de toekomstige screens. “Met de ontwikkeling van een kleine kast konden wij op het juiste moment aanhaken bij de behoefte aan kleinere raamprofielen. Onze huidige screens zijn vooral geschikt voor renovatie en opbouw, maar wij richten ons ook steeds meer op de opbouw- en inbouwmogelijkheden voor nieuwbouw.” Hierbij gaat de Nederlandse markt volgens De Boer zijn zuiderburen achterna, omdat ramen in nieuwbouw meer en meer naar binnen openen. 

Natuurlijk zijn esthetiek en functionaliteit erg belangrijk bij de ontwikkeling van nieuwe producten. SOPROFEN herkent dat duurzaamheid echter minstens zo belangrijk is. “Dit is tweeledig. De eindklant is erg gevoelig voor duurzaamheid als verkoopargument. Maar als industrie zijn wij het ook aan onszelf en de wereld verplicht om hiermee bezig te zijn.” In verschillende fabrieken van SOPROFEN wordt het water dat in de productie wordt gebruikt, gefilterd en hergebruikt. Ook zet het bedrijf in op een elektrisch wagenpark, zonnepanelen en andere duurzame oplossingen. 

Fred de Boer sluit af met een glimlach. “SOPROFEN is net even anders. Het is fantastisch om de Nederlandse markt te bedienen met producten die écht het verschil maken. Onze rolluiken zijn de beste in verduistering, en SCREENAMAX is ongeëvenaard breed. Dit verrast onze klanten vaak, want zij ontvangen meestal vertegenwoordigers met vergelijkbare producten. Wij komen echter altijd met iets specifieks en anders.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details