Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘3D Designer 2.0 is de allerbeste visualisatie-app’
Met de Weinor 3D Designer 2.0 kan een terras eenvoudig en intuïtief naar wens worden gevisualiseerd.

‘3D Designer 2.0 is de allerbeste visualisatie-app’

“Als specialist op het gebied van zonwering en regen- en windbescherming biedt Weinor zijn partners een volledig geoptimaliseerde versie van zijn populaire visualisatieprogramma aan”, aldus Marcel Mol, salesmanager voor België. “Met veel nieuwe functies zorgt de 3D Designer 2.0 voor een behoorlijk realistische weergave van zonneschermen en terrasdaken. Hij vormt een hulp bij het verkoopgesprek en geeft offertes een visuele overtuigingskracht.” 

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Het zal een van de redenen zijn dat visualisatieprogramma’s steeds beter en realistischer worden. Consumenten kunnen zich vaak moeilijk een voorstelling maken van de zon- of regen- en windbescherming op hun eigen terras, maar wanneer ze met eigen ogen zien hoe een terras met het juiste product kan worden verfraaid, heeft dat meestal een heel overtuigend effect. 

Het is ook mogelijk om een overkapping van binnenuit te visualiseren.

“Met de 3D Designer 2.0 heeft Weinor een visualisatie-app ontwikkeld, die de productconfiguratie, het tot stand brengen van terrassituaties en de menunavigatie vereenvoudigen, intuïtiever en gebruiksvriendelijker maken”, legt accountmanager Dennis Heuts van Weinor uit. Nagenoeg alle nieuwe producten van Weinor van de afgelopen jaren, inclusief de rechtlijnig vormgegeven terrasdaken Terrazza Pure en Terrazza Sempra, kunnen ermee worden weergegeven. Met regelmatige updates worden steeds weer nieuwere producten geïntegreerd. 

Configuratie van Glasoases met onderliggende zonwering en glazen wanden.

Klanten inspireren

De 3D Designer 2.0 heeft een aantal nieuwe functies. Zo kan bijvoorbeeld de intensiteit van de zon worden aangepast door instelling van de helderheid of kunnen lichtscenario’s worden gewijzigd met behulp van kleurenledstrips. Een weergave van de schaduw ondersteunt de Weinor-partner bij het vinden van de juiste afmetingen van een zonweringproduct. Ook is de blik van binnen naar buiten mogelijk. Functies zoals het aanzicht vanuit de lucht of de mogelijkheid om terrasmeubels toe te voegen zijn overgenomen uit de oude visualisatietool. 

Het programma is nog steeds verbonden met de zoekoptie naar partners op de website van Weinor, zodat de consument nog steeds direct contact kan opnemen met de Weinor-expert op het gebied van zonwering en regen- en windbescherming. “Dat is interessant voor de Weinor-partner, die zijn klanten op het eigen terras adviseert met behulp van een Android tablet of iPad”, constateert Mol. “Omdat voor het maken van een 3D-visualisatie kan worden gekozen voor een lage resolutie, kan de configuratie ook vlot worden uitgevoerd wanneer de tablet een gering vermogen heeft of de WiFi-verbinding minder goed is.” 

Het beeld van een terrasdak, op maat en met gekleurd licht.

Beelden voor de E-offerte

“De nieuwe visualisatie-app biedt een groot voordeel bij het maken van klantoffertes”, vindt Heuts. “De beelden kunnen tussentijds worden opgeslagen en vervolgens worden overgenomen in de offerte die in de Weinor E-Shop is gemaakt. De weergave van een product op de juiste schaal en in een nagenoeg realistische terrasomgeving kan de E-offerte voor extra overtuigingskracht zorgen en zo de doorslag geven voor de aankoop van het product.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details