Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuws

21 maart: de eerste ‘Global Shading Day’

SQR_NO_LOGO_gsd_foto_1

20 februari 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Global Shading Day: de coolste gebouwen

Op 21 maart 2023 lanceert ES-SO de eerste Global Shading Day om het publiek en internationale beleidsmakers te informeren over de voordelen van zonwering voor mens, milieu en economie.

Zonwering verhoogt het welzijn, bespaart geld en is duurzaam.

Het klimaat op aarde verandert, het aantal hittegolven en hittegerelateerde sterfgevallen neemt toe. Uit onderzoek blijkt dat efficiënte zonwering voorkomt dat de temperatuur in huizen en op werkplekken te sterk stijgt. Met verstelbare zonwering kunnen we ook de hoeveelheid daglicht regelen, wat ons gelukkig maakt, en ons helpt om ons te concentreren en te functioneren zonder ondraaglijke lichtschitteringen.

Door een ruimte te koelen met zonwering wordt de vraag naar airconditioning aanzienlijk verminderd, wat voordelen oplevert voor economie en milieu. Door verminderde kunstmatige luchtkoeling en verlichting worden de energiekosten verlaagd. Airconditioning is bovendien een bewezen veroorzaker van CO2-uitstoot en toename van broeikasgassen.

Dynamische of ‘smart’ zonwering wordt geïntegreerd in het gebouwbeheersysteem en kan warmte en belichting op intelligente wijze regelen voor optimale energie-efficiëntie.

Wat kunt u doen voor Global Shading Day?

Global Shading Day is het moment waarop we moeten gaan nadenken over onze zonweringoplossingen. Zorgen ze voor comfortabele leefruimten, helpen ze het milieu en besparen ze geld?

Door contact op te nemen met een deskundige op het gebied van zonwering kunnen meer woningen en werkplekken worden uitgerust met zonweringsystemen die de bewoners, de eigenaren en uiteindelijk ook de planeet ten goede komen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details