Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
15 JAAR PIONIEREN IN WINDVASTE DOEKZONWERING

15 JAAR PIONIEREN IN WINDVASTE DOEKZONWERING

RENSON FIXSCREEN IS 15!

De Fixscreen doekzonwering van Renson is 15! Geen beter moment om dat te vieren dan op 15 januari 2020 op Polyclose, meende men bij Renson. In 2005 introduceerde Renson zijn Fixscreen op de zonweringmarkt. Inmiddels 15 jaar verder is het oog op de toekomst gericht, want als het aan Renson ligt, heeft de Fixscreen nog heel wat jaren voor de boeg. Dat bewijst de Fixscreen Minimal, die een volgende stap is in de – nu al – rijke Fixscreen-geschiedenis.

2005: het prille begin

Even terug naar 2005, toen Renson de Fixscreen op de markt lanceerde. “Die onderscheidde zich destijds als buitenzonwering in de eerste plaats op het vlak van windbestendigheid en strakke doekspanning”, aldus Business Development Manager Screens Els Vandaele van Renson. “Het was de eerste doekzonwering in zijn soort, waarbij het doek middels ritsen fixeert in de zijgeleiders. Daardoor nam de windvastheid in één klap enorm toe en was het gedaan met klapperende en stukgescheurde screendoeken.”

“Dat screenzonwering de meest efficiënte manier was om oververhitting binnenshuis te voorkomen, was toen al logisch. De hogere windvastheid van de ritsscreens zorgde ervoor dat screenzonwering vanaf dat moment ook een langere levensduur kreeg en we garanties van zeven jaar op de Fixscreen technologie aan onze klanten konden aanbieden. Bovendien hebben insecten sindsdien ook geen kans meer om binnen te dringen als ramen ’s nachts open blijven om – met het screendoek naar beneden – intensief te ventileren.”

Sinds de introductie van de Fixscreen zijn raampartijen steeds groter geworden en is het belang van dynamische zonwering alleen maar toegenomen. In winter en tussenseizoenen kan de gratis zonnewarmte optimaal worden benut, terwijl met screens in de zomer wordt voorkomen dat huizen of gebouwen te veel opwarmen. Dat het zicht naar buiten met neergelaten screens behouden blijft, is volgens Renson al snel een niet te onderschatten troef van screenzonwering in vergelijk met rolluiken gebleken.    υ

Renson

Fixscreen Minimal.

 

Doekzonwering voor elk type raam

Omdat Renson ook toen al een sterk innoverend bedrijf was, stond de Fixscreen technologie volgens Els Vandaele al snel aan de basis van tal van nieuwe ontwikkelingen om ook andere dan de standaard ramen (tot afmetingen van maar liefst 22 m²) te kunnen uitrusten met doekzonwering. Zo heeft Renson Topfix en Topfix Max voor verandadaken en dakvensters, Panovista en Panovista Max voor hoek(schuif)ramen en Slidefix voor schuifvensters en -puien. “Stuk voor stuk onderscheiden deze producten zich in de ware Fixscreen traditie door: duurzaamheid, windbestendigheid – tot 130 km/u voor Fixscreen en 90 km/u voor Panovista Max–, Fixscreen ritstechnologie met 7 jaar garantie, Smooth Technology voor een geruisloze beweging en perfecte doekspanning en het Connect&Go systeem voor vlotte montage of demontage van de doekrol in de kast.”

Van Fixscreen tot Fixscreen Minimal

Dat de focus ook bij (verticale) doekzonwering steeds meer op design is komen te liggen, is Renson al die tijd niet ontgaan. Of het nu om voor- of inbouwvarianten gaat, het bedrijf streeft er voortdurend naar om alle aluminium doekkasten en zijgeleiders volgens de hoogste eisen op het vlak van design en afwerking te ontwerpen.

Ook voor wat betreft inbouwmethodes heeft Renson er al die tijd naar gestreefd om met zijn tijd mee te gaan. Resultaat is dat een screenzonwering tegenwoordig vrijwel onzichtbaar in elke gevel kan worden ingebouwd, ongeacht de bouwwijze.

“En de toekomst van de Fixscreen oogt al even mooi”, neemt Els Vandaele alvast een voorschot op de volgende 15 jaar. “Met de introductie van de Fixscreen Minimal zet Renson een volgende stap in de doorontwikkeling van de Fixscreen doekzonwering, waarbij we op zoek gaan naar de limieten van minimalistisch design. Voor bijvoorbeeld vliesgevels en na-installatie op bestaande ‘minimal windows’ is er met de Fixscreen Minimal nu een duurzame en hoogkwalitatieve oplossing beschikbaar. Op naar nog eens 15 jaar Fixscreen doekzonwering!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details