Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
100 jaar Becker-Antriebe GmbH : Dit moe(s)t gevierd worden

100 jaar Becker-Antriebe GmbH : Dit moe(s)t gevierd worden

Becker-Antriebe GmbH, een van de toonaangevende fabrikanten van aandrijvingen en bedieningselementen voor rolluik- en zonweringsautomatisering en smart home-oplossingen, kan terugkijken op 100 jaar bedrijfsgeschiedenis. Sinds de oprichting heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot een internationaal succesvol, innovatief bedrijf – met meer dan 350 medewerkers. Dit grote jubileum zou al in 2021 gevierd worden, maar werd uitgesteld vanwege de coronapandemie. Dit jaar was de viering op 12 juli jl. daarom des te feestelijker.

“1, 2 of 3” – Hier konden de kleintjes zich voelen als in het gelijknamige tv-programma.

Een dag voor het hele gezin

Een grote tent, diverse eetkraampjes en een gevarieerd speelpark voor kinderen wachtten de gasten op het sportterrein in Fleisbach, een wijk van de gemeente Sinn in Hessen, waar Becker sinds de oprichting in 1921 is gevestigd. Afhankelijk van hun stemming konden de kleintjes gebruik maken van het springkasteel, bungee- trampoline springen, de klimmuur beklimmen of een hindernisbaan overwinnen. De kinderen hadden veel plezier met de quizshow “1, 2 of 3”, bekend van ZDF en KiKa, waarin presentator Alexander Königsmann de show leidde. Seriemascotte Piet Flosse was ook ter plaatse en was blij dat hij beschikbaar was als populair fotomotief voor souvenirfoto’s.

Avondevenement met bijzondere terugblik

“Magic” Julian Wiegelmann (r.) ondersteunde de indrukwekkende show van de goochelaar Sascha Lange.

Voor de avond werd de tent omgetoverd tot een feestelijke locatie. Aandeelhouder Hans Joachim Wiegelmann en algemeen directeur Jürgen Timm heetten de gasten hartelijk welkom en waren verheugd het 100-jarig bestaan samen te kunnen vieren. Maik Wiegelmann, tevens aandeelhouder en Hoofd Technologie, Innovatie en Academie, onderstreepte het bijzondere van het jubileum en dat de succesvolle bedrijfsgeschiedenis alleen mogelijk was door de buitengewone medewerking van alle medewerkers. Frank Haubach, hoofd verkoop en marketing, richtte een speciale groet aan de vele gasten van de dochterondernemingen en agentschappen die vanuit het buitenland waren gereisd. Zelfs de Australische vertegenwoordiger had de lange reis van Melbourne naar Sinn gemaakt om deel te nemen aan de viering.

De dansgroep “Just Dance” van TSV Fleisbach verblijdde de bezoekers met hun choreografie.

Dirk Daniels van het evenementenbureau vijf live trad op als ceremoniemeester gedurende de avond. Tussen de gangen van het menu door werden de gasten vermaakt met verschillende showacts. De goochelshow van Sascha Lange vormde de aftrap. Dirk Daniels maakte niet alleen indruk met zijn presentatie en zang – hij componeerde ook speciaal voor de jubileumviering een Becker-lied, dat het gevoel van saamhorigheid van het Becker-team uitdrukte. Voorts werden er diverse foto’s van het werk van een zandschilder vertoond, die op indrukwekkende wijze de 100-jarige geschiedenis van het bedrijf presenteerde en zo een zeer bijzondere overzichtstentoonstelling had samengesteld. Hierbij werden de verschillende fases, zoals de oprichting van het bedrijf, gepresenteerd als afbeeldingen in zand.

Dirk Daniels van het bureau five live tijdens een vocaal intermezzo.

Na het officiële gedeelte zorgde de coverband “Mission2Party” voor een goede sfeer die tot diep in de nacht duurde. “Al met al was het een geslaagde viering met voor elk wat wils. We hadden de indruk dat alle bezoekers hebben genoten en dat iedereen een leuke dag had”, vat Jürgen Timm samen.

Algemeen directeur Jürgen Timm (l.), aandeelhouder Hans Joachim Wiegelmann (2e van rechts) en sales- en marketingmanager Frank Haubach (r.) nemen de felicitaties in ontvangst van Sinns burgemeester Hans-Werner Bender (2e van links).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details