- Algemeen
- Productinformatie
- Aandrijving & Besturing
- Interieur
- Exterieur
- Rolluiken
- Zonwering & Overkappingen
Bij het aanbod van boormachines vliegen de merken en de types je om de oren, wat kan je nou eigenlijk het beste gebruiken voor jouw klus? Hier vind je de voor- en nadelen van een klopboormachine en een boorhamer.
Boren in muren: wat is aanbevolen?
Je wilt graag gaten in muren boren om iets op te hangen maar je hebt eigenlijk geen idee wat de betere keuze is. Hoewel een klopboormachine een kloppende beweging maakt om in muren van cement te boren als het een tegendruk heeft, gaat het met deze machine moeizamer dan met een boorhamer. Dit komt doordat cement steeds sterker wordt waardoor je al snel tijd en energie aan het verspillen bent. Een boorhamer is voor de zwaardere gesteentes en cement een betere keuze vanwege een andere techniek. Daarbij maakt het gebruik van een slim SDS-systeem om je boortjes te kunnen wisselen.
Mobiel aan de slag
Wanneer je in diverse ruimtes aan de slag moet, kan het soms lastig zijn om met kabels en haspels te moeten werken. Een klopboormachine op accu kan dan een erg fijne oplossing zijn om flexibel aan de slag te gaan en om bij plekken te werken waar geen stroomaansluiting is. Daarbij houden de boormachines nog voldoende kracht om mee te werken.
Zacht materiaal
Bij een klopboormachine en boorhamer heb je naast het boren in hardere ondergronden ook normale boorfuncties. Deze zijn zeker aanbevolen als je bijvoorbeeld in hout of metaal wilt boren, dat zal een precies resultaat geven. Met name kan de klopbpormachine meer aanbevolen worden voor het zachtere materiaal, de boorhamer is voor zowel zachte als harde materialen te gebruiken. De duurdere boorhamers hebben vaak zelfs een beitelfunctie om tegels te verwijderen.